Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Поразка Росії в Україні є важливою для побудови кращого світу – професор Девід Супер (США)

Категорія:

Девід Супер звертається до різних груп політиків, активістів та обивателів західного світу і простими словами пояснює їм, чому вони всі мають сьогодні підтримувати Україну.

20230620davidsuper.jpg

Professor David А. Super, Georgetown University Law Center

Девід А. Супер (David A. Super) – професор права в Центрі Права Джорджтаунського університету. В газеті «The HILL» опубліковано його статтю, де він пояснює, що сьогодні Україна очолює боротьбу проти зростаючої загрози тоталітаризму. І від успіху України залежить життя навіть тих, хто про це зараз й не думає.

Кожен, хто підтримує демократію, має підтримувати Україну. Росія неодноразово втручалася в українські вибори, щоб зробити Президентом лояльного собі Віктора Януковича. Вона вторглася в Україну у 2014 році після того, як українці вийшли на вулиці з вимогою відставки Януковича. Вона щедро фінансує радикальні партії по всій Європі.

Кожен, хто відданий миру у всьому світі, повинен підтримувати Україну. Великі країни завжди мають спокусу поглинути або просто принизити малих сусідів. І якщо знатимуть, що їм за це нічого не буде – обов’язково це зроблять. Жодні заклики їм не перешкода. А от загальноприйняті правила, їх дотримання всіма і покарання того, хто порушує – це й буде запобіжником проти нової війни.

Виправдання, які Росія висуває для свого вторгнення в Україну, можуть виправдати безліч війн по всьому світу. «Прагнення до єдності з етнічними росіянами в Україні». Це бомба, адже в Африці, Азії, на Близькому Сході є багато кордонів, які розділяють етноси. Часто етноси там так перемішані, що важко точно провести кордон, і обов’язково частина одного етносу опиняється на території держави іншого етносу. Таке «виправдання» спровокує безліч війн у цих регіонах. «Росія претендує на Крим, тому що він колись був частиною Росії». Це теж сповільнена бомба, бо у світі безліч територій, які в різні історичні часи були частинами різних держав. І подібний «аргумент» стане виправданням до безлічі війн на всіх континентах. Єдиний спосіб запобігти безрозсудним, несправедливим війнам у майбутньому — переконатися, що країни, які розпочинають неспровоковані війни, не отримають жодної вигоди від цього. Якщо Україна буде змушена погодитися на припинення вогню, поки Росія утримує будь-яку українську територію, всі суворі засудження будуть безглуздими. Головорізи в усьому світі візьмуть це до уваги.

Кожен, кого турбує ядерна війна, має підтримати Україну. Україна відмовилася від ядерної зброї у 1994 році під гарантії суверенітету і територіальної цілісності. Той факт, що денуклеаризована Україна неодноразово зазнавала знущань і вторгнень, спонукатиме інші країни в усьому світі надавати перевагу отриманню та збереженню ядерної зброї. Якщо гарантії територіальної цілісності, які ми надали Україні, виявляться марними, ми навряд чи можемо очікувати, що Північна Корея чи Іран навіть розглядатимуть можливість відмовитися від ядерної зброї.

Усі, кому не байдужі права людини, повинні підтримувати Україну. Путін, Мєдвєдєв, російські офіційні особи, телебачення постійно закликають до геноциду українців. На звільнених від росіян територіях виявлено місця масових страт цивільного населення, катівні. Росія постійно обстрілює українські мирні місця, вбиваючи цивільне населення та цивільну інфраструктуру, намагаючись спровокувати гуманітарну катастрофу. На окупованих територіях насильно відбирають дітей у батьків та вивозять їх в глибину Росії. Якщо Росія повністю не програє, вона не дозволить переслідувати своїх військових злочинців.

Кожен, хто виступає за людей праці, повинен підтримувати Україну. Вторгнення Росії є класичним випадком того, як еліти змушують збіднілих робітників помирати за свої вузькі інтереси. Діти еліти з Москви та Санкт-Петербургу живуть радісним життям, переважно за кордоном. А на смерть відправляють трудящих з глибинки.

Кожен, хто виступає проти фанатизму та расизму, має підтримувати Україну. Російські еліти відправляють на смерть не тільки робітників з глибинки, а також і масово відправляють представників різних етносів, яких вони вважають расово нижчими. Такими расово нижчими вони вважають і українців з окупованих територій, яких теж примусово мобілізують, що грубо порушує міжнародне право, та яким загрожує смерть, якщо вони не зможуть воювати.

Кожен, хто дбає про навколишнє середовище, має підтримувати Україну. Підрив греблі Каховської ГЕС викликав справжню екологічну катастрофу і показав, що росіяни готові й дали знищувати все, перетворюючи території на безживну пустелю. Це доповнюється незліченними менш помітними випадками руйнування навколишнього середовища — вирубування лісів, токсичне забруднення, мінування, руйнування інших дамб — і все це є наслідком російського вторгнення.

Російське вторгнення в Україну об’єднало в собі найгірші події минулого століття. І від нас залежить, чи стане це початком нової світової вакханалії чи застереженням на майбутнє.

 

Наші інтереси: 

Ця війна зачіпає багато сторін життя у різних країнах, навіть якщо мешканці тих країн поки що не бачать прямого зв'язку. Але насправді від відновлення справедливості, від перемоги України в цій війні залежить те, яким буде світ - справедливим, добрим і дружнім до людини та довкілля, чи злим, несправедливим і небезпечним для всіх.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Влодку, за «Super » (!!!) матеріял! Як влучно називається автор… :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Влодку, за «Super » (!!!) матеріял! Як влучно називається автор… :))

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

В тому ж дусі : 

Чому західну зброю мають перемістити в Україну ? - Бернар-Анрі Леві (BHL)

https://www.youtube.com/shorts/IqeGS8n2n9U

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !