Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Популярні онлайн-запити: українці шукають промокоди на електроніку та книги

Складна економічна ситуація, яка триває більш ніж пів року, призвела до падіння доходів населення та зростання цін на товари різних категорій. Споживачі, опинившись у становищі фінансової невизначеності, скоротили витрати на відпочинок та розваги, а для придбання необхідних товарів стали частіше використовувати промокоди на знижку як дієвий спосіб економії.

Аналітики OLX з'ясували, у яких категоріях покупок найактивніше застосовували промокоди та які товари мали попит на ринку е-комерції.

Популярні промокоди

Переживши весняний обвал онлайн-замовлень, інтернет-магазини намагаються повернути клієнтів. Одним із дієвих методів виявилися знижки. Ще донедавна певна частина покупців вважала, що за пропозиціями скористатися купонами, узяти участь в акції, отримати кешбек ховається якийсь неприємний сюрприз. Зараз кількість скептиків зменшилася. Згідно з результатами опитувань, зі знижками, які забезпечує, до прикладу, промокод Comfy, за три літні місяці було придбано на 15% більше товарів, ніж торік.

Найчастіше онлайн-покупці застосовують промокоди для придбання товарів у традиційно топових категоріях:

  • взуття та одяг;
  • гаджети, електроінструменти;
  • техніка для дому;
  • парфумерія;
  • засоби гігієни та побутова хімія.

Дещо несподіваною виявилася інформація про те, що в липні-серпні Yakaboo промокоди використовували у два рази частіше, ніж у січні.

Електроніка залишається в тренді

В останній місяць літа, не дивлячись на зростання цін, українці активно купляли девайси для роботи та навчання. Популярними були запити на:

  • смартфони та аксесуари до них;
  • комп'ютери, відеокарти, монітори;
  • мікрохвильові печі, телевізори, холодильники;
  • електрообігрівачі та конвектори.

Загалом попит на електроніку збільшився вдвічі. Ціни теж змінилися. Так, ноутбук коштує в середньому 12,6 тис. грн — ціна зросла на 45%. Більш ніж на 50% здорожчали телевізори та холодильники.

Експерти також з'ясували, що українці продовжують витрачати гроші на ігри та мультимедіа. Попри необхідність економити, за відеотехніку віддавали в середньому 7,5 тис. грн, за графічні планшети — близько 5 тис., за екшн-камери — 4,5 тис. 

Продажі книг зростають

Не дивлячись на фінансові складнощі, українці не відмовляються від придбання книг. Попит на українські книги зростає як всередині країни, так і за кордоном, що пов'язано з масовою еміграцією. До речі, найбільша в Україні інтернет-книгарня Yakaboo вже відкрила власне представництво в Польщі. Українські книжки можна купити у мережі магазинів британської компанії Gardners Books. 

Список найменувань у європейських каталогах за пів року виріс з 800 до 5000. Упродовж літа онлайн-книгарня реалізувала в Європі понад 6000 електронних примірників.

Книжкова платформа Yakaboo планує найближчим часом почати продавати на Amazon Europe, а згодом має намір вийти на американський ринок.

Наші інтереси: 

Бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи