Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Понад 80% української молоді пишаються тим, що вони українці

81% мешканців України у віці від 14 до 35 років раді бути українцями. Про це йдеться у результатах дослідження Молодь України-2015, проведеного компанією GfK Ukraine на замовлення Міністерства молоді та спорту України за підтримки системи ООН в Україні.

15121802.jpg

Клацайте для збільшення картинки
Клацайте для збільшення картинки

Згідно з даними дослідженням, найбільше пишаються українським походженням на заході України - в Івано-Франківській, Волинській та Рівненській областях (по 97%). Натомість найменше цим фактом пишаються мешканці Одеської (62%), Донецької (59%) та Луганської (52%) областей. Загалом не пишаються своїм українським походженням 8% респондентів.

 

Думки щодо фінансових перспектив в Україні та поза її межами розділилися. Так, 43% респондентів вважають, що зможуть досягнути бажаного фінансового становища в Україні, а 39% відхиляють таку вірогідність. За даними соціологів, у 88% представників української молоді виникають фінансові труднощі із придбанням великої побутової техніки та меблів, ще у 82% не вистачає коштів на дозвілля та подорожі – як закордонні, так і в межах України. 68% респондентів  не мають власного житла, однак більшість з них впевнені, що зможуть його придбати впродовж наступних п’яти років. Цікаво, що власного помешкання нема майже у половини молодих людей віком від 30 до 34 років.

Окрім цього, 34% респондентів впродовж останніх місяців не вистачало грошей на лікування, а ще 9% не могли купити навіть необхідні продукти.

У ході дослідження було проведено всеукраїнське опитування методом онлайн-інтерв’ю (для користувачів Інтернету) та особистих інтерв’ю вдома у респондента (для некористувачів Інтернету та мешканців сіл). Цільова група - громадяни України у віці від 14 до 35 років, що постійно проживають на території України. Вибірка з 2852 респондентів репрезентативна для населення України (без урахування тимчасово окупованих та непідконтрольних територій) відповідної вікової категорії за статтю, віком, областю проживання, розміром населеного пункту та часткою користувачів Інтернету. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи