Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща звинувачує Росію у підробці "чорних скриньок" літака Ту-154М, що розбився під Смоленськом

Спецтема:

Міжнародна організація цивільної авіації повинна вжити заходів, які змусять Росію виконати необхідні процедури під час розслідування Смоленської катастрофи. Про це заявив голова підкомісії з розслідування Смоленської авіакатастрофи Антоній Мацеревич, повідомляє "Польське Радіо".

Роботи постійно продовжуються, ми завершуємо реконструкцію уламків, зроблених на підставі світлин, – повідомив він.

Окрім того, за словами екс-міністра національної оборони Польщі, Національний авіаційний науково-дослідний інститут у США працює над відтворенням перебігу подій.

Мацеревич висловив думку, що Росія підробила бортові самописці з літака Ту-154М. За його словами, російська сторона зареєструвала у протоколі виявлені чотири "чорні скриньки". Однак у Ту-154М їх нема.

"Існує припущення про те, що "чорні скриньки” були підроблені. Наявність двох пар подібних, але таких, що відрізняються "чорних скриньок”, наводить на думку те, що йдеться про підробку", – підкреслив він.

Голова підкомісії наголосив, що Міжнародна організація цивільної авіації повинна втрутитися у розслідування, якщо росіяни не погоджуються з цим.

Довідка: що таке Смоленська катастрофа?

10 квітня 2010 року при заході на посаду на летовище поблизу російського міста Смоленськ розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту. У катастрофі загинуло 96 осіб – Лех Качинський, низка високопосадовців країни, громадських діячів, представників духовенства та члени екіпажу. Смоленська катастрофа стала другою катастрофою в історії польської авіації за кількістю жертв та наймасштабнішою катастрофою в історії повітряних сил Польщі.

Наші інтереси: 

Винні у катастрофі повинні бути покарані.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи