Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Поліція при перевірках сертифікатів у пасажирів піде на порушення Конституції, – експерт

Категорія:

Основний закон гарантує свободу переміщення громадян. Окремі обмеження прав і свобод громадян можуть встановлюватися із зазначенням строку дії цих обмежень тільки в умовах воєнного або надзвичайного стану. 

21102001.jpg

фото REUTERS

Експерт з конституційного права Центру політичних реформ Олександр Марусяк, сказав UBR.ua, що такі рейди суперечать ст. 33 Конституції України, в якій громадянам гарантується свобода переміщення.

Рішення Кабміну – це не закон.

"Це – дитячий садок. У ст. 33 йдеться про те, що обмеження свободи переміщення можливо тільки в разі обмежень, встановлених законом. Якщо влада хоче, щоб сертифікати отримали законну силу, то нехай приймають відповідні закони. У нас і з карантином та ж проблема", – зауважив він.

В ст. 64 Конституції йдеться про те, що окремі обмеження прав і свобод громадян можуть встановлюватися із зазначенням строку дії цих обмежень тільки в умовах воєнного або надзвичайного стану. Ні того, ні того в Україні введено так і не було, підкреслив Марусяк.

Нагадаємо, що тримісячний локдаун навесні 2020 року, коли перевезення взагалі не здійснювалися (як між областями, так і в середині окремих міст) був визнаний незаконним. Але за це так ніхто й не відповів. Безкарність розбещує. Ситуація повторюється.

Наші інтереси: 

Захищати свої права та Конституцію України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи