Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Поле битви – Верховний Суд США: хроніки юридичної війни між прихильниками і противниками Трампа

Спецтема:

Якщо до сьогодні провідні ЗМІ відмахувались від того, що відбулось на виборах Президента США, а деякі суди штатів просто відмовлялися брати до розгляду справи про фальсифікації, то тепер справа дійшла до Верховного Суду. І тут уже буяють серйозні пристрасті.

20201211supremecourt.jpg

Верховний Суд США

Уже всі чули, що генеральний прокурор штату Техас Кен Пекстон (Ken Paxton) подав позов до Верховного Суду США з вимогою визнати, що в 4 штатах – Джорджії, Мічигані, Пенсільванії та Вісконсині – було порушено виборче законодавство, через що вибори в цих штатах не можна вважати легітимними. Чому саме Техас? Тому що цей штат увійшов до складу США у 1845 році на особливих правах. Тому дуже дбає про дотримання прав штату. А порушення виборчого законодавства в інших штатах впливає на вибори федеральної влади, а відтак порушує права штату.

Само собою байденисти почали висміювати цей позов, казати, що нічого не вийде, що все одно Байден переміг. Але… Це був тільки початок.

Далі до Верховного Суду подібний позов подала команда юристів Трампа. При тому сам Дональд Трамп звернувся до Верховного Суду з проханням персонально долучитись до позову Техасу в ролі позивача.

Наступного дня колективний позов на підтримку Техасу подали генеральні прокурори ще 17 штатів: Міссурі, Алабама, Арканзас, Флорида, Індіана, Канзас, Луїзіана, Міссісіпі, Монтана, Небраска, Оклахома, Південна Кароліна, Північна Дакота, Південна Дакота, Теннессі, Юта і Західна Вірджинія.

Тут же група відомих юристів-конституціоналістів подала позов проти позову Техасу. Одночасна група таких самих  відомих  юристів-конституціоналістів подала позов на підтримку позову Техасу.

Ще позов на підтримку Техасу подав генеральний прокурор Арізони.

Генеральні прокурори штатів Вісконсин, Джорджія, Мічиган і Пенсильванія прислали листи, що «у нас все нормально, були чесні вибори, а ви всьо врьотє».

22 штати, де при владі Демократична партія, подали колективний позов проти позову Техасу.

Місто Детройт, яке підозрюють у масовій фальсифікації, котра змінила картину виборів у штаті Мічиган, видало петицію проти Техасу, яку надіслало до Верховного Суду.

Генеральний прокурор Огайо видав документ, що не підтримує жодну зі сторін, але в тексті документу він звертається до Верховного Суду з проханням дати роз’яснення, хто врешті-решт і як встановлює правила в штатах і вибирає виборщиків. За великим рахунком, він негласно підтримав Техас.

У той час, як Генеральний прокурор Пенсильванії надіслав документ, що «у нас все правильно, а ви всьо врьотє», група депутатів Законодавчих зборів Пенсильванії надіслала документ з проханням до Верховного Суду роз’яснити, яким все ж таки чином мають відбуватись вибори. В документі визнається, що були порушення, тому просять дати роз’яснення, яким чином в цій ситуації штат має визначитися з виборщиками. Такий самий документ надіслала група сенаторів Пенсильванії.

Тим часом Спікер Палати представників Пенсильванії, лідер більшості в сенаті штату та декілька депутатів та сенаторів спільно подали позов на підтримку Техасу.

Далі свій позов подала організація «Christian Family Coalition Florida», котра вже 10 років постійно стежить за правильністю виборів у Флориді. Позов, само собою, на підтримку Техасу.

Президент «The Justice Foundation» у Техасі Аллан Паркер молодший (Allan Parker, Jr.) та юрист із Міннесоти Ерік Каардал (Erick Kaardal) подали до Верховного Суду «Короткі пояснення…», де розбирають юридичну ситуацію, що склалась, і виступають на підтримку позову Техасу.

106 конгресменів, представників різних штатів, зокрема й від Джорджії та Мічигану, видали петицію на підтримку позову Техасу. Про свою підтримку позову Техасу висловились Сенатори від Джорджії Келлі Леффлер (Kelly Loeffler) та Девід Пердью (David Perdue). Також на підтримку цього позову виступили 16 членів Сенату штату Джорджія.

24 юристи з різних штатів подали колективний позов проти посадових осіб цих чотирьох штатів (Джорджія, Мічиган, Пенсільванія та Вісконсин), котрі не забезпечили проведення чесних виборів. У позові називаються конкретні імена посадовців, і які дії кожного з них призвели до втрати легітимності виборів.

Як ми бачимо, інформаційну блокаду прорвано. Тепер вже не можна просто відмахнутись і сказати, що нічого не було, як це робили нечесні посадовці та судді у деяких штатах та більшість ЗМІ.

Група конгресменів-демократів надіслала листа до Верховного Суду, де вони перелякано прохають Верховний Суд нічого не робити. Бо на їхню думку, якщо суд скасує вибори, то створить небезпечний прецедент на майбутнє, коли суди будуть направо на наліво скасовувати вибори. Це джин, якого випускають із пляшки, і якого потім неможливо загнати назад. От тільки шановні конгресмени забули сказати, що якщо прийняти ці сфальсифіковані вибори, то це буде ще страшніший джин, котрого випустили, між іншим, саме демократи.

Сьогодні, 11 грудня, Верховний Суд США починає роботу з цими документами. Скільки часу це займе – невідомо. Є підозра, що 14 грудня колегія виборщиків не відбудеться. Хоча демократи відчайдушно волають, що 14 грудня – крайній термін, і після 14 грудня нічого вже не можна міняти, але пікантності ситуації додає те, що саме ікона демократів суддя Рут Гінзбург (котра померла цього року) наполягла у 2000 році, що дата колегії виборщиків у грудні не має значення, а має значення 6 січня – дата початку сесії новобраного складу Конгресу США.

Отже, відчайдушна боротьба у Верховному Суді починається.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи