Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Податкова амністія: з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року можна буде декларувати свої активи

Світ:

У цей період можна буде подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що належать суб'єкту декларування на праві приватної власності, якщо з таких активів не були сплачені податки та збори та/або були порушення податкового законодавства та валютного законодавства протягом будь-якого з податкових періодів до 1 січня 2021 року.

У Верховній Раді зареєстровано чотири президентські законопроєкти щодо податкової амністії (№ 5153, № 5154, № 5155, № 5156), повідомляє biz.ligazakon.

Проектами передбачається у період з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року провести одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб.

В декларації не зазначатиметься інформація про джерела походження задекларованих активів.

Зміни до чинного законодавства робляться для детінізації доходів і підвищення податкової культури громадян.

Задля цього потрібно повсюдно, як зазначено у назвах представлених документів, запровадити добровільне декларування фізичними особами належних їм активів, а також сплату одноразового збору до бюджету.

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування визначатиметься за такими ставками:

- 5% щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні й прав грошової вимоги до резидентів України за визначених умов, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні;

- 9 % щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у фінансових установах за кордоном і прав грошової вимоги до нерезидентів України за визначених умов, а також інших активів (зокрема рухомого і нерухомого майна, майнових і корпоративних прав, фінансових інструментів), що знаходяться (зареєстровані) за кордоном;

- 2,5% щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Нагадаємо, Володимир Зеленський обіцяв провести податкову амністію. У травні 2020 року він заявляв, що законопроєкт про амністію капіталів готовий та буде внесений до Верховної Ради й прийнятий до кінця року.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що держава потребує коштів для наповнення бюджету, тож хоче витягнути з власників незадекларованих доходів податки. Можливо, це також буде вигідно й платнику податків (щоб вийти у "білу" діяльність).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи