Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Побили світовий рекорд: вчені з Європи показали нові сонячні панелі

У Німеччині вчені з Берлінського центру матеріалів і енергії імені Гельмгольца створили фотоелемент з перовськита і кремнію, який показав ефективність 29,15%. Це стало новим світовим рекордом.

20020803.png

Прототип фотоелектричного модуля helmholtz-berlin.de

Про це йдеться в повідомленні пресслужби інституту. Рекордне досягнення було підтверджено фахівцями Інституту сонячних енергетичних систем Fraunhofer ISE, пише OBOZREVATEL.

Глава дослідницької групи Стів Альбрехт заявив, що не збирається зупинятися на досягнутому. Він упевнений в реальності досягнення рівня ефективності фотоелектричних елементів вище 30% при теоретичному максимумі в 35%.

Незважаючи на те, що фотоелемент було виготовлено в лабораторних умовах, інженери відзначають, що використані при цьому процеси можна масштабувати для промислових умов. За їх словами, найбільш перспективною технологією для створення тандемних сонячних панелей з перовськита і кремнію є вакуумне напилення.

Нинішній рекордний рівень було отримано завдяки оптимізації структури фотоелемента. Для цього було розроблено спеціальний електропровідний шар між компонентами фотоелектричного осередку.

Крім того, було поліпшено склад перовськита, що дозволило добитися більшої стабільності з'єднання, а також збалансувати електричні струми між елементами. Для покриття кремнієвого компонента було використано оксид кремнію, що дозволило поліпшити оптичну цілісність конструкції.

Наші інтереси: 

Стежити за новими технологіями.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи