Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 50
  • Переглядів: 53

Плями та дірки на новенькому дитячому одязі: як замаскувати?

Дитячий одяг часто коштує не менше, ніж дорослий. Тому батьки справді розчаровуються, якщо малюк порве щойно куплені штанці або поставить складну пляму на новенький светрик. Але не варто сварити дитину чи псувати власні нерви. Тому що в юному віці малюки ніяк не можуть обійтися без активних ігор, які часто стають причиною таких ситуацій. Є декілька корисних лайфхаків, які допоможуть “повернути до життя” зіпсовані речі. Приділіть декілька хвилин нашій статті, й ви дізнаєтеся їх!

Рятуємо светрики, сорочки та логсліви

Найчастіше, такий одяг рветься на ліктях. Тому в пригоді стануть латки, які можна нашити симетрично — не лише на лікті, який порвався, а й на іншому. По-перше, таке рішення додатково захистить тканину від повторних пошкоджень. А по-друге, додасть особливу “родзинку” одягу. Невеличкі дірки на тканині також можна замаскувати за допомогою:

  • нашивок та термонаклейок;
  • аплікацій;
  • нашитих аксесуарів — бусин, гудзиків та іншого.

Якщо ж рукави светра чи сорочки стали короткими, ви можете їх підрізати. Краї можна просто підрубити, або на декілька сантиметрів загнути — якщо бажаєте додати одягу ще більш стильного, цікавого вигляду. 

Як можна вчинити зі штанами, легінсами?

Штани, легінси та бриджі найчастіше рвуться на колінах. “Врятувати” їх можна таким же чином, як і светри: нашивши латки якогось цікавого кольору. У разі дуже значних пошкоджень можна вкоротити штанини: таким чином, зі штанів та легінсів отримуємо легенькі літні шорти, які дитина зможе носити ще мінімум один сезон. 

Найкращі способи маскування плям

Трава, фломастери, ягоди, шоколад — плями на дитячому одязі можуть з'являтися в лічені секунди. А от відіпрати їх буває непросто. Адже агресивні засоби для виведення плям не завжди підходять для дитячого одягу, а більш щадні — виявляються заслабкими.

Що ж робити, просто викинути річ, яка зіпсувалася, у смітник? Звісно, ні. Замаскувати пляму допоможуть нашивки або термоналіпки. Вони продаються в текстильних магазинах, і бувають дуже різноманітними. Емблема улюбленої команди, герої мультфільмів, квіти та інше — обирайте варіант, який буде до душі вашій дитині.

Окрім нашивок, для маскування плям можна використати латки з тканини контрастного кольору: це теж має стильний вигляд. Або ж зробити аплікацію з тканини, бісеру, ниток чи стрічок: тут вже все залежить від ваших вмінь та фантазії. А безліч прикладів для цього можна знайти в інтернеті.

І нехай улюблений одяг служить довше!

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи