Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 6

Пластик можна замінити упаковкою з їстівних водоростей, – винахід

Компанія Evoware висунула ініціативу, яка може вирішити безліч проблем держави Індонезія. Це другий за величиною забруднювач Світового океану пластиком – 90 % всього пакувального матеріалу індонезійці скидають в море. І тут же знаходяться найбільші ферми морських водоростей у світі, але ця продукція не користується таким попитом, щоб фермери могли вибратися з убогості.

У Evoware пропонують не намагатися відразу зайнятися глобальними проблемами і відмовитися від пластику. Замість цього вони розробили два види матеріалів на основі морських водоростей – примітивні, дешеві, схожі на одноразову упаковку для фаст фуду. З такої речовини не зробиш стілець або корпус для комп’ютера, але вона легко замінить найпоширеніший вид пластику: пакувальний.

Перший матеріал призначений для використання з непродовольчими товарами, і його основна властивість – він повністю біорозкладаний. Це бонус виробнику, якому не потрібно думати, що стане з його упаковкою товару після покупки.

А другий матеріал, навпаки, їстівний. Можна відкушувати бутерброд, не розгортаючи упаковки, чайний пакетик сам розчиниться в окропі, упаковку локшини достатньо кинути в каструлю, щоб отримати ще й порцію вітамінів і мінералів з морепродукту. І при цьому упаковка має нейтральний смак «не як у водоростей».

В Індонезії живе понад 250 млн. людей, яким потрібно багато їжі і стільки ж упаковки до неї – ферми водоростей будуть працювати ударними темпами і збагатяться.

Порція їжі стане дешевшою, а покупець отримає більше калорій за ті ж гроші, з’ївши і упаковку. Обсяги відходів різко знизяться, навантаження на навколишнє середовище зменшиться, покращаться умови для життя людей і вирощування ще більшої кількості корисних водоростей.

А далі – експорт на неосяжний азіатський ринок і цілком реальна стаття національного експорту.

Наші інтереси: 

Цікавинки і корисні речі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи