Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Північна Корея таки почала допомагати Росії: Кім та Путін про щось домовились

Категорія:

На кордоні Північної Кореї та РФ потік вантажів за останні дні зріс у кілька разів. Скоріш за все, Кім таки почав постачати Путіну артилерійські системи та артснаряди.

20231014kim.jpg

Кім Чен Ин і Владімір Путін

Не так давно два диктатори зустрічалися на Далекому Сході, а світові аналітики гадали, чи почне Північна Корея постачати озброєння у РФ. Мова йде насамперед про артилерійські системи та артснаряди. Артилерійські системи в Північній Кореї зроблені по радянських зразках, а також там є величезні запаси артснарядів як ще радянського виробництва, так і власного виробництва за радянськими стандартами.

Схоже, що два диктатори зуміли про щось домовитися.

Корейський аналітичний центр Beyond Parallel, що базується в США, вивчив супутникові зображення вагонів і транспортних засобів на кордоні Північної Кореї та РФ і встановив, що потік вантажів за останні дні зріс у кілька разів. Скоріш за все, Кім такі почав постачати Путіну артилерійські системи та артснаряди.

На знімках видно, що на корейській залізничній станції Туманган одночасно знаходиться понад 70 вантажних вагонів. Тут треба пояснити, що це прикордонний перехід Туманган-Хасан. Але у РФ та Північній Кореї різна ширина залізничної колії. І саме на станції Туманган діє пункт перестановки візків з 1435 мм на 1520 мм. Тому саме тут легко відстежувати кількість вагонів, що проходять в тому чи іншому напрямку.

Так ось, на знімках видно, що одночасно на станції знаходиться понад 70 вагонів. А в останні кілька років на станції одночасно знаходилися одиниці ваганів, максимум 20.

Що саме у тих вагонах – важко сказати, адже вони, як і належить військовим вантажам, старанно прикриті брезентом. Хоча скоріш за все там артилерійські системи та артснаряди.

Чи вплинуть ці поставки на хід війни в Україні? Ясно, що будь-який снаряд, випущений по Україні, є злом. Проте везти їх аж з Далекого Сходу є вельми проблематичним. Оскільки там доволі низька пропускна здатність російської залізниці. По-друге, ті артснаряди є доволі старими. Їм вже по 20-30, а деяким і понад 50 років. І такі снаряди час від часу можуть бути більш небезпечними для самих артилеристів, ніж для тих, по кому вони збираються стріляти. Тому, скоріш за все, такі поставки трохи допоможуть Росії, але не вплинуть кардинально на хід війни.

Ну і саме головне. Північна Корея – країна-ізгой. Країна, в якій панує голод, країна, яка не може сама собі дати ради, а тому єдине що може – це створювати проблеми іншим країнам. І якщо ви звертаєтеся за допомогою до такої країни, то це свідчить лише про те, що у вас дуже великі проблеми. От саме це й можна сказати про теперішню Росію.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями, які можуть мати вплив на хід війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи