Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 11

Перша подорож до Києва: що побачити обов’язково

Київ - ідеальне місто для туриста: майже всі пам’ятки розташовані в центрі, усюди вказівники, є де зупинитися та поїсти. Але першу подорож до столиці потрібно ретельно планувати: місто велике, тож виникає багато питань, як все обійти та швидко дістатися до центру. 

Сумісно з консультантами сервісу бронювання готелів Vauboo, ми розповімо, що обов’язково потрібно побачити у столиці та де заздалегідь і недорого бронюють київські готелі.

Де зупинитися у столиці

Перед поїздкою потрібно забронювати готель у Києві. Це можна зробити традиційно - через Booking чи Airbnb. Або через новий сервіс зручного бронювання Vauboo. Перевага останнього у тому, що можна торгуватися за вартість готельного номера - запропонувати нижчу ціну, ніж вказана на сайті. Хтозна, можливо, готельєр погодиться заселити вас дешевше, бо ціни на ночівлю у готелях Києва чималі. 

Якщо плануєте відвідати багато цікавих місць у столиці за кілька днів, рекомендуємо обрати готель у Києві чи апартаменти поруч із центром міста, щоб витрачати менше часу на дорогу. Або ж поруч зі станцією метро - швидкий потяг хутко домчить вас до потрібного місця. 

Найдавніша святиня

У Києво-Печерській лаврі проводять гуртові екскурсії: охочі можуть прогулятися територією монастиря та навіть відвідати келії монахів. 

Побачити храми XI-XIX ст., що дивом збереглися, та мощі святих хоч раз у житті має кожен християнин.

Історичний пішохідний маршрут 

Ви здивуєтесь, але для знайомства з історичними цікавинками міста, вам знадобиться один день - всі пам’ятки розташовані купчасто й складаються у мальовничий пішохідний маршрут. 

Розпочніть ходу з головної вулиці міста - Хрещатика. Вздовж неї тягнеться пішохідна зона з кав’ярнями та крамничками. Далі на горі вас чекає величний Маріїнський парк, де розташований відомий міст кохання, звідки видніється гарний краєвид. Всі закохані гості міста обов’язково чіпляють до поруччя замок, як символ одвічного кохання.

Неподалік зведений славнозвісний скляний міст, звідки проглядаються найпрестижніші райони Києва. Якщо спуститися вздовж набережної Дніпра, до станції метро “Поштова”, там на вас чекає незвичайний міський транспорт - фунікулер. У кабінці можна піднятися знову на пагорб, де височіє Михайлівський Золотоверхий монастир. Та на цьому пішохідний тур не завершується. 

У вас є 2 шляхи: 

  • повернутися до Майдану незалежності; 
  • продовжити крокувати вулицею Десятинною до Андріївської Церкви та однойменного узвозу. Цією мальовничою вуличкою з безліччю сувенірних крамниць ви дійдете до Подолу. 

Нічне життя мегаполісу

Ввечері серце міста загоряється вогнями і навіть той самий маршрут, який ви подолали пішки вдень, має інший вигляд. Зокрема, оглядові майданчики, де видніється нічна панорама столиці. 

Київ ніколи не спить, тож не залишайтеся у готелі - місць, куди піти в Києві ввечері, дуже багато: це квест-кімнати, кінотеатри, клуби віртуальної реальності, ресторани тощо. 

Навіть якщо ваше перше знайомство з Києвом триватиме лише вікенд, цього часу вистачить, аби полюбити столицю раз і назавжди. 

Наші інтереси: 

Туризм, цікаві місця.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи