Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Переваги лікування наркоманії у Центрі Здорової Молоді

Не посперечаєшся з тим, що наркоманія — це страшна хвороба нашого суспільства. Важкі наркотики калічать розум.

Вони в змозі за короткий час перетворити людину в безпорадну особистість, яка здатна присвятити все своє життя пошуку чергової «дози» та страждати від страху перед черговою ломкою. Заради психотропних речовин люди готові на все: крадіжки, розповсюдження наркотиків, проституцію.

Допоможе повернутися до нормального життя Центр Здорової Молоді у Хмельницькому. Його спеціалісти в боротьбі з наркоманією вдаються до комплексного підходу. Величезну роль відіграє як медикаментозна, так і психологічна терапія. Швидко позбутися від наркотичної залежності не вдасться. Лікування вимагає колосальних зусиль не тільки з боку хворої людини, але й від його близьких.

Як виглядає шлях до оздоровлення та нового життя

Ефективність лікування наркоманії у Хмельницькому залежить від декількох факторів. Насамперед саме пацієнт повинен буде націленим зробити все від нього залежне, щоб успішно позбутися від пагубної звички. Програма, розроблена досвідченими психотерапевтами та наркологами, спрямована не лише на відмову від вживання наркотичних речовин різних типів, а й на покращення психоемоційного стану пацієнтів.

Лікування наркоманії складається з проходження таких кроків, як:

  • детоксикація організму для позбавлення його від токсинів та продуктів розпаду наркотичних речовин (вкрай важливо, щоб цей етап проходив в умовах стаціонару);
  • заняття у групі або індивідуальні під контролем психолога, при необхідності проводяться сімейні сеанси: лікар з'ясовує, як саме залежний ставиться до продовження лікувальних заходів, наскільки він готовий до подальших кроків - кодування від наркоманії і реабілітації;
  • соціальна адаптація, мета якої - відновити втрачені соціальні зв'язки, довіру між близькими та оточенням, впевненість у власних силах та застосувати оновлені навички спілкування.

Розповсюджені випадки, коли саме родичі провокують рецидив залежності докорами, постійними нагадуваннями про вчинки в стані наркотичного сп'яніння. Якщо реабілітація зайняла тривалий час та колишній наркозалежний дотримується порад лікаря, то зриви виключені.

Після проходження реабілітаційного курсу продовжується психотерапія. Завдяки останній людині легше адаптуватися в нових умовах життя.

Ключові переваги закладу

Наркоманію слід лікувати в стаціонарі.

Головні плюси такого підходу:

  • безперервні лікувальні заходи і процедури, перша з яких - зняття ломки у залежного;
  • цілодобове спостереження з боку медичного персоналу;
  • високий професіоналізм лікарів - у них є за плечима багаторічний досвід.

Ще одна перевага - анонімність. Інформація про наркозалежність стає непереборною перешкодою при пошуку роботи, отриманні водійських прав, приводом для пересудів за спиною. У закладі стаціонарне лікування наркоманії проводиться з обов'язковим дотриманням конфіденційності. Кожен бажаючий може відвідати реабілітаційний центр у Хмельницькому та скористатися послугами, які надаються на високому рівні.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи