Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перемога для Путіна у боротьбі змусити Україну заплатити Росії 3 млрд. доларів

Два роки тому уряд Януковича продав Росії своїх єврооблігацій на 3 млрд. доларів. Президент Порошенко називав цей так званий російський кредит хабарем. Але Рада директорів МВФ 16 грудня все ж таки визнала його боргом України.

"Міжнародний валютний фонд вручив російському президенту Володимиру Путіну перемогу в боротьбі за примушення України погасити облігації на 3 млрд доларів, термін дії яких закінчується в неділю. Їхня доля загрожує припиненням західних заходів з порятунку української економіки, яка постраждала від війни", - пише Шон Доннан у Financial Times.

"Київ безуспішно намагався змусити Москву взяти участь у реструктуризації, про яку він домовився з комерційними кредиторами, - йдеться в статті. - Проте в середу виконавча рада МВФ ухвалила, що борг перед Росією був офіційним, або державним, і ці зусилля України пішли за вітром".

Журналіст пояснює, що, згідно з цим рішенням, щоб забезпечити новий транш за програмою допомоги МВФ, бюджет якої становить 17 млрд. доларів, Україні доведеться проявити "добру волю" і хоча б спробувати домовитися з Росією про реструктуризацію цього боргу.

"Минулого тижня МВФ проголосував за зміну давніх правил, які забороняли йому продовжувати надання екстрених позик будь-якій країні, що оголосила дефолт за боргами перед іншою державою-членом МВФ. Це неабияк розлютило Володимира Путіна, - йдеться в статті. - Однак рішення, ухвалене виконавчою радою МВФ в середу, дало Путіну новий важіль впливу на Київ і створило нову перешкоду для продовження програми МВФ з порятунку України".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи