Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перелік факторів, що впливають на курс валют в Україні

Всі українці вже давно звикли до постійних стрибків курсу національної валюти, але багато хто - цьому не дуже радий, адже гривня поступово знецінюється тим самим роблячи кожного українця біднішими.

На стан національної валюти впливають багато факторів, серед яких - основні:

  1. Економічні показники країни. Основні надходження іноземної валюти в Україну – металургія, сільське господарство та заробітчани, з яких тільки сільське господарство впевнено та надійно забезпечує надходження валюти. Поступова деіндустріалізація галузей економіки, низькі закупівельні ціни на основну сировину промисловості (метали), позбавили основного притоку іноземної валюти, що значно позначилося на стабільності курсу гривні. Також, неоднозначною є ситуація з коронавірусом, адже із-за закритих кордонів – багато заробітчан немає можливості виїхати на роботу до країн Євросоюзу, тим самим зменшуючи потік іноземної валюти.
  2. Місцеві вибори. Незважаючи на сам статус місцевих виборів, експерти очікували невеликого впливу на курс після їх проведення. Гривня, на протязі кількох тижнів – тримається практично на одному місці.
  3. Кадрові перестановки в НБУ. Будь-яка новина, щодо зміни керівництва або важливих осіб з НБУ – майже завжди приводила до знецінення гривні щодо долара. Серед останніх новин – зміна складу наглядової ради НБУ, що несе певні ризики для гривні.
  4. Транші та економічна допомога міжнародних партнерів. Надання допомоги від МВФ або Євросоюзу – здатні значно вплинути на укріплення гривні щодо долара.

Як зберегти свої заощадження від ризиків знецінення гривні

Перше питання, яке хвилює кожного українця – як убезпечити себе від негативних наслідків, пов’язаних з знеціненням національної валюти. Найбільш популярний варіант – здійснити обмін валют на більш надійні. Долар – єдина іноземна валюта, яка користується в Україні неймовірним попитом, як серед компаній, так і простих людей. Щоб знайти найвигідніший курс валют Кропивницкий для обміну гривні на долари – не потрібно тратити свій дорогоцінний час на відвідування банківських установ, адже замовити необхідну для обміну суму можливо через сайт і обміняти її в обміннику.

Серед інших варіантів збереження своїх заощаджень – банківські депозити. Національний банк України, своїм рішенням від 23 жовтня 2020 року – залишив в дії облікову ставку в розмірі 6%, тому, розраховувати на підвищення процентних ставок за депозитами – марно. Зараз, основні банківські установи пропонують вкладення заощаджень під 10, максимум 11% річних, і в разі інфляції та знецінення гривні, вкладник в кращому разі – залишиться без прибутку. Також, серед популярних варіантів – купівля дорогоцінного металу та крипто активів. Цей ринок є доволі нестабільним та несе для їх учасників багато ризиків. Вміння правильно моніторити, оцінювати ситуацію, дозволить надійно зберегти свої заощадження. Виходячи з цього, купівля іноземної валюти – єдиний правильний вибір, який дозволить створити подушку безпеки на всі випадки життя.

Надійний обмін валют по найвигіднішому курсу

В обміннику Кропивницького, кожен може здійснити швидкий обмін необхідної суми без бюрократичної тяганини. Надійний сервіс, безпечність та можливість проведення операцій як з готівкою, так і безготівковим способом, надає клієнтам високоякісний сервіс на найвигідніших умовах.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи