Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пентагон дасть назву операції в Україні й призначить генерала, який очолить навчання та допомогу

Категорія:

Спецтема:

Гарна новина: найближчими тижнями Білий дім планує об'єднати всі зусилля США у сфері військової допомоги Україні, зібравши їх у єдину місію, – повідомляє Wall Street Journal.

20220826flags.jpg

Пентагон об’єднує допомогу Україні в єдину місію

Після цього операції буде надано власне кодове ім'я, а керівництво нею доручать конкретному генералу, який і очолить американську програму з навчання українських військових та надання допомоги ЗСУ.

Присвоєння операції власної назви – формальність, проте вона має серйозні юридичні наслідки.

По-перше, це фактичне визнання Вашингтоном того, що американська армія бере участь у конкретних бойових діях. Скоріш за все назва буде подібною на те, як Пентагон назвав місії в Іраку та Афганістані «Операція «Свобода Іраку», «Операція «Незмінна свобода»» та «Операція «Вартовий свободи».

По-друге, після цього Конгрес може почати виділяти союзникам довгострокове цільове фінансування, а також надавати відстрочки в оплаті військових замовлень.

По-третє, під час офіційно названої операції можливе впровадження спеціальних виплат за службу та нагород для військовослужбовців, які беруть у ній участь.

Вибір генерала, який, як очікується, матиме дві або три зірки, свідчить про намір Пентагону створити постійну команду допомоги Україні – тобто перехід від одноразових проєктів щодо навчання та допомоги українцям до довгострокової стратегії, розрахованої на багато років.

У середу, в наш День Незалежності Білий дім заявив, що США пообіцяли Україні ще 2,98 мільярда доларів довгострокової допомоги у сфері безпеки, що є найбільшим пакетом збройової допомоги США з моменту вторгнення Росії шість місяців тому.

За словами Пентагону, пакет включає передові системи протиповітряної оборони, до 24 протиартилерійських радіолокаційних систем, майже 250 000 артилерійських боєприпасів, безпілотники та запасні частини. Він також включає фінансування для навчання українських військ тому, як використовувати зброю, надану Заходом.

До речі, як кажуть у Пентагоні, значна частина цих 2,98 мільярда доларів піде на закупівлю зброї та боєприпасів у оборонних підрядників. Це важливо, тому що зброя в більшості попередніх партіях була отримана зі складів США. Тут же до України буде йти нова зброя просто з виробництва. При тому, що частина зброї буде йти безпосередньо на фронт, а виробництво і постачання деяких позицій зброї розраховано на кілька років.

Тобто одночасно з постачанням зброї для поточних потреб Пентагон планує протягом кількох років переозброїти українську армію відповідно до сучасних стандартів.

Як сказав у середу заступник міністра оборони з питань політики Колін Кал (Colin Kahl):

«Як виглядатиме майбутня сила України? Це міць. Ми тут дуже зосереджені на тому, щоб допомогти Україні спланувати, що таке раціональна сила майбутнього, і я очікую, що буде багато зброї за стандартом НАТО».

Пам’ятаєте, я у своєму відеоролику за 9 квітня казав, що Байден буде затягувати допомогу Україні до осені. Точніше, що допомога буде йти тільки в тому обсязі, щоб Україна не програла, але недостатньо, щоб перемогла. А в осені почнеться реальна потужна допомога, щоб десь наприкінці вересня чи на початку жовтня Україна здобула яскраву перемогу на полі бою. Це ще не буде остаточна перемога у війні, але це буде потужно, яскраво, так що про це говоритимуть провідні ЗМІ світу.

У мене для вас гарна новина: починається вересень. А це значить, що той мій квітневий прогноз, а саме те, що зараз почнеться дійсно потужна допомога, стане реальністю. Отже, нас чекають справді позитивні події.

Наші інтереси: 

США й Україна – стратегічні союзники.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, Володимире. Твої попередні міркування  справджуюються. Українська армія повільними, але постійними кроками наближається до натівської моделі.
Стежимо далі… !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, Володимире. Твої попередні міркування  справджуюються. Українська армія повільними, але постійними кроками наближається до натівської моделі.
Стежимо далі… !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !