Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Парубій підписав закон про українську мову. Найближчим часом документ підпише Петро Порошенко

Світ:

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон № 5670-д про забезпечення функціювання української мови як державної після того, як депутати відхилили всі проекти постанов, якими пропонувалося скасувати рішення парламенту щодо ухвалення цього закону.

 

"У найближчі години чи дні він буде підписаний президентом України", - сказав Парубій, повідомляє кореспондент УНІАН

Перед цим Верховна Рада розблокувала можливість підписання закону про забезпечення функціювання української мови як державної. 

Депутати відхилили усі чотири проекти постанов, якими пропонувалося скасувати рішення парламенту щодо ухвалення закону про забезпечення функціювання української мови як державної.

Так, за проект постанови про скасування рішення Верховної Ради від 25 квітня про прийняття в цілому проекту закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№5670-д-П), поданий головою фракції "Опозиційний блок" Вадимом Новинським та його заступником Олександром Вілкулом, проголосували лише 34 народних депутатів із 339, зареєстрованих у сесійній залі.

За проект постанови, поданий рядом депутатів від "Опозиційного блоку" та позафракційними, також проголосували лише 34 народних депутатів із 336, зареєстрованих у сесійній залі. Крім того, проект постанови депутата від "Опоблоку" Олександра Долженкова підтримали 33 народних депутата із 336, зареєстрованих у сесійній залі.

За ще один проект постанови, поданих депутатами від "Опоблоку" та позафракційними, проголосували 33 народних депутата із 337, зареєстрованих у сесійній залі. Автори проектів постанов стверджували, що в процесі розгляду цього закону були допущені порушення Регламенту Верховної Ради або "кнопкодавство".

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Документ підтримали 278 народних депутатів.

 

Наші інтереси: 

Доленосне рішення для держави Україна. Українська мова є одним із символів державності разом із гербом, гімном України і прапором.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи