Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Паркетна дошка - один з найкращих варіантів підлогового покриття

Як забудовники, так і приватні особи приділяють велику увагу вибору будівельних матеріалів. Особливо важливо зробити надійне внутрішнє оздоблення, яке б не тільки радувало око, а й прослужило не один рік.

Неодмінним елементом внутрішнього оздоблення є підлога. Ринок будівельних матеріалів пропонує велику кількість підлогових покриттів з абсолютно різних матеріалів, але далеко не кожен з них може відзначитись позитивними технічними характеристиками. Ідеальним варіантом для підлоги є паркет, а купити паркетну дошку - чудове рішення для будинків, квартир чи навіть відпочинкових комплексів.

Основні переваги, або чому саме паркетна дошка

g_V2CkAINFrvETITdig7zSYTeMrBkVPc07cmyV_gQVciZcuaQeR-hTNcv9ZxX_CYuupn3uEWeEgIZH6FRa135T6jO40bvLJEZnFWJaOmQpv5cPIZMnfsKLAv5m6VTRv25SDEFhvSyMiDTcrv8Q2LHSRb65en5yX2fHAa26T0CNSustALf9S7ijZjSTRh9g

У порівнянні з іншими підлоговими покриттями, дошка для підлоги відзначається рядом переваг, серед яких:

  • екологічність - дошки виготовляються з натуральної деревини і покриваються безпечними фарбами;
  • довговічність - якщо дотримуватись правил монтажу та експлуатації, то паркетна дошка прослужить не одне десятиліття;
  • високий рівень шумо- та теплоізоляції - дошка добре передає та зберігає тепло;
  • стійкість до зовнішніх негативних впливів, перепадів температури, механічних впливів;
  • практичність;
  • широкий асортимент;
  • простий монтаж з можливістю ремонту чи заміни окремих елементів.

На відміну від ламінату дошка для підлоги буде - витривалішою, тому варто заплатити трохи більше, аніж через декілька років змінювати всю підлогу.

Крім позитивних експлуатаційних характеристик, підлогова дошка відзначається естетичністю. Дошка повністю відтворює текстуру дерева, тому чудово впишеться в будь-який дизайн. Паркетна дошка виготовляється в різних відтінках та кольорах, тому кожен зможе обрати варіант саме для своєї кімнати.

Особливості догляду за паркетною дошкою

3eCUdQ9HRwfarVhGwp4E0nAR15IhLrq4a7KuHAEsto5EtwW5xLoWHIR0LNBRQn737HIssF7f2lRRpTJjO1NAncNMmYvOH3GMW8Uhm5fifZj1xs0-v_4neKsrkX4tuMlUInNMm46EMXLtWBHPB_7p-0V-2R5PqVCUXnH-HPJ_FvJWoDkmIoCgsKuIXLOY9w

Щоб підлога довго залишалась гарною, необхідно правильно за нею доглядати.
Використання агресивних миючих засобів чи сильної хімії може негативно відобразитись на підлозі.

Догляд за підлогою повинен включати декілька етапів:

  • прибирання механічних часточок;
  • вологе прибирання (напіввологою ганчіркою чи шваброю).

Якщо перед вологим прибиранням не прибрати тверді частинки, то на поверхні можуть виникнути подряпини. Сильно мочити дошку також не варто. Використання абразивних речовин - строго заборонено. Хорошою рекомендацією стане і використання колесиків для меблів, щоб не чинити шкоду поверхні.

З огляду на такі дані, можна зробити висновок, що паркетна дошка - оптимальний варіант між паркетом та ламінатом. Вона має доступну вартість та хороші характеристики. Паркетну дошку можна без сумніву укладати в спальні, вітальні, дитячій кімнаті чи навіть на кухні. Єдине, що варто враховувати при виборі паркетної дошки - обирати лише надійних та перевірених постачальників, які займаються продажем дійсно якісної та сертифікованої продукції.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи