Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

PaperLab - міні-фабрика, яка перетворює макулатуру в офісний папір

Принтер Epson Paper Lab здатний виробляти 6720 аркушів паперу протягом одного робочого дня. Починаючи з наступного року, офісні центри зможуть обзавестися власним центром з переробки паперових відходів і виробляти офісний папір необхідної щільності формату А3 і А4. 

 

Це перший компактний апарат, який переробляє папір без води.

Зазвичай в процесі виготовлення паперу використовується багато води, але в Epson примудрилися удосконалити його так, щоб PaperLab не потрібно було підключати до водопроводу. Мабуть, саме цей процес описаний в патенті Epson на переробку паперу від 2013 року.

У компанії пояснюють, що для роботи пристрою необхідно невелика кількість води, щоб підтримувати заданий рівень вологості у середині камери переробки (судячи з усього, воду потрібно буде доливати в якийсь резервуар).

PaperLab шляхом процесу сухої переробки подрібнює використаний папір, що поступає, потім за допомогою повітряних вихорів відокремлює чорнило від волокон і після цього пресує матеріал у чисті аркуші. Подрібнення паперу до волокон заодно виключає необхідність в офісному шредері.

Деталі процесу подрібнення невідомі і тримаються в секреті. Відомо, що при створенні нових листів використовуються спеціальні реагенти (саме на цих расходниках, швидше за все, і зароблятиме Epson) - при цьому користувачеві буде доступний вибір з декількох типів хімікатів, що дають різні результати.

Якщо вірити компанії, на виході при використанні різних реагентів, можна буде отримувати, окрім звичайного, кольоровий, вогнетривкий і навіть ароматизований папір.

Оскільки продажі пристрою почнуться в Японії тільки у 2016 році, поки невідомо, чи він допоможе заощадити на покупці нового паперу або хоча б допомогти зберегти навколишнє середовище.

З одного боку, процес виготовлення, зберігання та перевезення паперу вимагає багато енергії. З іншого боку, такий пристрій, як PaperLab, явно не буде коштувати дешево.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Міні-фабрики - це реальні елементи постіндустріального суспільства.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Міні-фабрики - це реальні елементи постіндустріального суспільства.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!