Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Палата Представників Конгресу США схвалила підсвітити арку «Gateway Arch» кольорами українського прапора

Категорія:

Спецтема:

Це найбільша арка у світі, й за майже 60 років свого існування її вперше буде підсвічено кольорами іноземної держави. США своїми символічними діями демонструє симпатію до України. А символічні дії сприяють появі реальних дій.

Вчора, 19 липня, Палата Представників ухвалила законопроєкт, який дає Службі національних парків США дозвіл підсвітити арку «Gateway Arch» у Сент-Луїсі, штат Міссурі синьо-жовтими кольорами на підтримку України, яка продовжує боротьбу з Росією.

Закон ухвалено в пакеті з п'яти законопроєктів, які стосуються національних парків.

Ініціатор законопроєкту конгресвумен-республіканка від штату Міссурі Енн Вагнер (Ann Wagner). Закон ухвалено 365 голосами «за» і 57 «проти».

Закон наказує міністру внутрішніх справ освітлювати арку «Gateway Arch» синім і жовтим протягом щонайменше п’яти днів поспіль протягом 15 днів після ухвалення закону та щорічно 24 серпня, у День Незалежності України, допоки Президент не повідомить Конгресу, що Росія припинила її «дестабілізаційну діяльність» проти України.

Можливо для більшості мешканців України таке підсвічування здається чимось дрібним і нецікавим. Проте для американців це має велике символічне значення, яке демонструє, наскільки сильні симпатії американців до боротьби українців за свободу і незалежність.

Взагалі, арка «Gateway Arch» лише двічі підсвічувалася кольором: у жовтні 2004 року її було підсвічено рожевим кольором на честь Місяця боротьби з раком молочної залози, а у 2015 році вона була освітлена золотим кольором на відзначення 50-річчя цієї споруди. Політика керівництва арки не дозволяє встановлювати пам’ятне освітлення, оскільки це місце отримує занадто багато запитів, щоб задовольнити їх. Тому підсвічування арки у визначені кольори можливе тільки на рівні державного закону.

Сама ця арка є найвищою аркою у світі та найвищою будівлею у штаті Міссурі. Деякі джерела вважають арку «Gateway Arch» найвищим рукотворним монументом у Західній півкулі. Арка має висоту 192 метри (630 футів).
Символічні речі хоча й не несуть безпосередньої дії, але вони є гарними індикаторами майбутніх дій. Як ми бачимо, симпатії американців однозначно на боці України. А це значить, що американське суспільство буде й далі тиснути на керівництво країни, щоб допомагати нам, а відтак допомога буде й далі йти в Україну. Ну а ми зі своєї сторони маємо не втратити цю народну симпатію.

Вікіпедія про арку «Gateway Arch»

Віртуальна екскурсія всередині арки

Наші інтереси: 

Символічна підтримка також потрібна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи