Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Отруєний "Новічком" британець подає до суду на Росію

Британець Чарлі Роулі, який отруївся нервовим агентом "Новічок", має намір відсудити в Росії мільйон фунтів. За словами його адвоката, найбільше його турбує встановлення істини того, що сталося.

19092202.jpg

45-річний Charlie Rowley. Фото: itv.com

Британець Чарлі Роулі, який отруївся нервовим агентом "Новічок", має намір відсудити в Росії мільйон фунтів, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Mirror.

Від отруєння "Новічком" померла дівчина Чарлі - Дон Стерджесс. Вона знайшла його у флаконі від парфумів і використала. Сам Роулі провів у комі два тижні. 

Інтереси постраждалого захищатиме Патрік Макгвайр, адвокат, який свого часу був захисником жертв терористичних атак на Вестмінстерському мосту в Лондоні в 2017 році.

"Чарлі продовжує відчувати серйозні побічні ефекти від токсичної речовини, яка потрапила в його організм. Але він каже, що найбільше його турбує встановлення істини того, що сталося", - заявив Макгвайр.

Нагадаємо, 5 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними у британському Солсбері й госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною, яке згодом ідентифікували як нервово-паралітичний реагент "Новічок" російського походження. Пізніше Скотленд-Ярд повідомив про чергову жертву "Новічка".

У Лондоні заявляли, що президент РФ Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння. Москва звинувачення відкидає.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена причетних до отруєння Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - "Олександр Петров" (справжнє ім'я Олександр Мишкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Наші інтереси: 

Вивести Кремль на чисту воду.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи