Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Острів Сіфнос у Греції планує перейти на 100% електроенергії з відновлюваних джерел

Невеликий Егейський острів Сіфнос у Греції для досягнення енергетичної автономії поєднає вітроелектростанцію та гідроакумулюючу гідроелектростанцію.

Проект реалізує кооператив з енергетики та розвитку Сіфноса, повідомляє EcoTown.

Гібридне рішенням покликане зробити острів з населенням менше 3000 чоловік першим на архіпелазі Кіклади, який буде виробляти 100% електроенергії з відновлюваних джерел. Кооператив з енергетики та розвитку Сіфноса подав заявку у регулюючий орган з енергетики (RAE) Греції на гібридну електростанцію і провів дослідження у співпраці з грецьким середземноморським університетом Криту.

Документ показує, що проект також повністю покриє потребу в енергії при транспортуванні.

Головну роль гратимуть чотири вітряні турбіни потужністю по 3 МВт кожна, а надлишкову електроенергію планується накопичувати на гідроелектростанції-накопичувачі. Він буде розрахований на максимальну потужність 860 МВт-год або 16 днів середнього споживання на острові Егейського моря. За словами Костаса Соуліса, президента Асоціації, яка також відома як кооператив на острові Сіфнос, система може бути додатково посилена за допомогою сонячної електростанції.

У періоди низького попиту гідроелектростанція буде перекачувати морську воду у верхній резервуар об'ємом понад 1,1 мільйона кубічних метрів, розташований на висоті 332 метри. Ідея полягає в установці чотирьох турбін типу Pelton загальною потужністю 8,74 МВт і дванадцяти відцентрових насосів загальною потужністю 10,28 МВт. Морська вода буде використовуватися для виробництва електроенергії, коли попит на електроенергію перевищує потужність вітропарку, наприклад, при слабкому вітрі.

Пропоноване місце розташування знаходиться на північно-східному узбережжі, в двох з половиною кілометрах від найближчих будинків. Об'єкт в основному не буде видно з населених пунктів або туристичних місць. Це місце знаходиться за межами місцевої зони Natura 2000 і далеко від археологічних розкопок.

Частка очікуваного надлишку від річного вироблення вітроелектростанції оцінюється більш ніж в 40%, а надлишкова енергія може бути використана для опріснення і виробництва зеленого водню для заправки суден, показало дослідження. Автори закликали грецький уряд підтримати проект, заявивши, що він може окупитися за вісім років.

Кооператив заявив, що місцеві жителі можуть стати членами з мінімальною часткою у 100 євро на людину, у той час як жодній фізичній особі не дозволяється володіти більш ніж 20% від загального капіталу.

Греція має намір змінити спосіб життя на ряді невеликих островів за допомогою проектів у сфері відновлюваних джерел енергії та енергоефективності, цифровізації та впровадження електроенергії в транспорт. В даний час вони в основному залежать від генераторів, що працюють на дизельному паливі, і рахунки за електроенергію на островах субсидуються.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи