Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Особливості рефрижераторних перевезень по Україні та в Європу

Рефрижератор - це причіп або напівпричіп, оснащений холодильною установкою, яка здатна створювати і підтримувати певний температурний режим.

Рефрижераторні перевезення широко використовуються у всіх країнах світу і мають на увазі транспортування товарів, для яких важливим критерієм є рівень вологості та температура.

Які вантажі необхідно перевозити рефрижератором

У спеціалізованих фургонах з кліматичним обладнанням перевозяться:

  • харчові продукти (заморожені, охолоджені, сирі, готові і напівфабрикати);
  • кондитерські вироби (торти, тістечка і цукерки);
  • рослини, в тому числі кімнатні та декоративні;
  • медикаменти;
  • косметичні засоби;
  • деякі типи небезпечних вантажів.

Рефрижераторами перевозяться товари двох категорій:

  1. заморожені - швидкопсувні харчові продукти, медикаменти, вакцини, напівфабрикати, напої і лакофарбові матеріали. Для цих вантажів важливий строгий мікроклімат, а це не тільки температура, але й показник вологості.
  2. охолоджені - овочі, фрукти, квіти, зелень та інше. Ці вантажі не потребують строгого мікроклімату, однак тільки транспортування в рефрижераторі зможе зберегти їх зовнішні якості і товарний вигляд.

Можливе транспортування різних груп товарів, якщо для їх зберігання необхідний єдиний температурний режим.

В яких умовах можуть перевозитися швидкопсувні товари

Вантажні перевезення виконуються відповідно до всіх правил та норм. Якщо технічні характеристики товарів безпосередньо залежать від мікроклімату, такі товари слід перевозити в особливих умовах. Доставка рефрижератором вантажопідйомністю від 1 до 22 тонн - оптимальний варіант перевезти швидкопсувний товар в інше місто або країну. Міжнародні вантажоперевезення продуктів харчування і лікарських засобів є дуже популярною послугою національних транспортних компаній, тому дані категорії товарів імпортуються з сусідніх країн.

Для транспортування вантажів логістична компанія «РІ-ГРУП» використовує спеціалізовані автофургони, всередині яких підтримується температурний режим від -25 ° C до + 30 ° C. Холодильний відсік кузова оснащений теплоізольованими стінками, дверима і підлогою. Саме ізоляція відповідає за збереження необхідного температурного режиму всередині камери.

Щоб вантажоперевезення були виконані в строк, перевізники часто відправляють в дорогу двох водіїв. В такому випадку виходить уникнути додаткових зупинок, адже поки один водій відпочиває, другий керує автомобілем.

Рефрижератор або ізотерм?

Існує гідний аналог рефрижератору - ізотермічний фургон. Він не оснащений ніяким кліматичним устаткуванням, не здатний нагрівати або охолоджувати простір, однак може утримувати температуру.

Ізотермічні фургони утримують температуру подібно термосу. Теплообмін із зовнішнім середовищем скорочується за рахунок ізоляційного матеріалу, яким обшитий напівпричіп. Сучасні ізотерми здатні зберігати температуру з мінімальними втратами - близько 2 градусів за добу. Завдяки цій особливості даний вид транспорту часто залучають для транспортування вантажів не тільки в межах регіону чи області, а й для міжнародних доставок.

Скільки коштують вантажоперевезення рефрижераторами

Не існує єдиних тарифів на перевезення вантажів, оскільки даний показник залежить від ряду факторів. Найбільш вигідним варіантом для багатьох замовників є збірні перевезення вантажів, особливо якщо в дорогу вирушає автомобіль вантажопідйомністю до 20 тонн.

Також вартість може залежати від типу і габаритів вантажу, дальності дистанції і складності шляху проходження.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи