Зображення користувача 121 1111.
121 1111
  • Відвідувань: 36
  • Переглядів: 38

Основні поради з підготовки та заливки фундаменту під будівництво споруд

Цей матеріал допоможе зрозуміти, з чого починати  будівництво. Найголовніша справа - надійний фундамент.

Починаючи  будь-яке будівництво, чи то приватного будинку, чи багатоповерхівки,  усі, мабуть, стикалися з першою проблемою -  це фундамент. Чому, скажете, проблема? Якщо підійти до цієї справи не з професійної точки зору, то у майбутньому уся ваша будова, конструкція може просто повалитись, тріснути, а у подальшому це принесе додаткові витрати,  в окремих випадках навіть потрібно починати усе будівництво з самого початку. Ось тоді це проблема. Тому при такій відповідальній справі проконсультуйтесь з професіоналом, котрий розкаже та покаже з чого починати. І тоді уже витрачений час буде використаний з користю.  Отже, до чого перше потрібно бути готовим:

- Ґрунт, на якому буде будуватись будівля. Є різні типи грунту, відповідно до цього потрібно розрахувати навантаження на проектовані конструкції будинку,  тобто навантаження та вплив згідно інженерно – геологічних вишукувань на ділянці будівництва.

- Опалубка. Найбільш популярними матеріалами для опалубки була деревина і метал. Останнім часом все частіше використовується незнімна опалубка з пінополістиролу (пористий матеріал, на додаток підвищує теплоізоляційні властивості фундаментів). Особливо пінополістирол актуальний для зон з суворим кліматом.  Зараз на ринку будівельних матеріалів можна знайти розбірні металеві конструкції для опалубки, які складаються з ідеально рівних металевих пластин. Частини цієї конструкції без усяких допоміжних інструментів кріпляться між собою.

- Встановлення. При виготовленні опалубки для фундаменту необхідно врахувати вертикальність і горизонтальність її сторін, а також геологію місцевості, схил, низовина чи, навпаки, височінь. В землю вбивають бруски (опори), на які кріпляться листи фанери або дошки. Кріплення здійснюється цвяхами з внутрішньої сторони опалубки. Для додаткової міцності потрібно закріпити опалубку з зовнішніх сторін. Після цього можна переходити до процесу заливки бетонної суміші.

- Арматурний каркас. Бетон є досить міцним, але недостатньо пластичним матеріалом. Він добре справляється з навантаженнями на стиск, але може руйнуватися при навантаженнях розтягування та зламу. Тому для збільшення міцності і надійності фундаменту його необхідно підсилити. Найбільш поширений спосіб це посилення  фундаменту за допомогою арматурного каркасу, який являє собою покладену за певною схемою і ув'язану в жорстку конструкцію (каркас) сталеву арматуру. Діаметр і кількість прутів арматури в кожному конкретному випадку визначається розрахунком. Розрахунок  арматури потрібний для того щоб дізнатися скільки та якої арматури і якого діаметру необхідно для достатньої міцності.

-  Бетонна суміш. Для заливки фундаменту під будинок, тощо знадобиться розчин, не нижче марки М200. Оптимальним для заливки фундаменту є бетон марки М400. Для заливки фундаменту своїми руками вам знадобляться якісний цемент, дрібний пісок і прісна вода. Також слід пам'ятати, що економити в даному випадку категорично не рекомендується, тому пропорції слід чітко дотримуватися. Треба визнати, що приготований бетон своїми руками буде все одно відрізнятися від заводського зразка, тому досвідчені майстри рекомендують замовляти бетон у заводів і здійснювати доставку на бетономішалці прямо до місця призначення. Це буде гарантією якісно приготованого розчину, забезпечить швидку доставку і звичайно ж скоротить терміни проведення робіт. Перш за все необхідно провести розрахунок потрібної кількості бетону. Це можна обчислити шляхом множення загальної довжини траншеї, помноженої на її глибину і ширину. У разі використання заводського бетону необхідно підготувати майданчик для зручного заїзду транспорту до всіх частин.

Отже зробимо висновок: використовуючи усі доступні матеріали, ви можете побудувати свій затишок правильно. Не забувайте звертати увагу на  вище прочитану інформацію.  Перед будь-якою роботою плануйте свої дії.  А якщо ви не упевненні, то зверніться до професіоналів. Звичайно, вартість усього проекту зросте, зате усе буде зроблено якісно. Бажаю усім побудувати свій будинок мрії та бути щасливими!

З використанням матеріалів інтернет-ресурсу bud-porada.in.ua

Наші інтереси: 

Вчимося правильно будувати. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Вітаю, Ігоре, з дебютом на НО! Одразу видно людину, яка професійно цікавиться будівництвом.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Вітаю, Ігоре, з дебютом на НО! Одразу видно людину, яка професійно цікавиться будівництвом.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!