Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Опозиція вбивала одразу двох зайців - і владу, і Майдан

Спецтема:

Сили самооборони, які були підконтрольні опозиції, в першу чергу – ВО Свобода - вийшли зі складу самооборони напередодні і з'явилися на передовій лише ввечері 20-го, коли бойові дії вже закінчились. Теж такі собі герої останньої хвилини. Принаймні, під час бійки 18-го під Верховною Радою "Свобода" дивилася на все це збоку і на допомогу нашим не прийшла, хоча за планом мала б стояти в перших рядах. 

140227-boyi_na_instytutskiy.jpg

Бої на Інститутській 18 лютого 2014 р.
Бої на Інститутській 18 лютого 2014 р.

Дмитро Гаврильченко, інженер з Дніпропетровська, який з 1 грудня минулого року є членом 4 сотні самооборони Майдану вважає, що 18 та 19 лютого опозиція цілеспрямовано підставила непідконтрольні їй майданівські сотні під вогонь.

В Інтернеті зараз можна прочитати спогади від імені очевидців розгону Майдану в ніч на 19 лютого. В них сказано, що самооборона ніби-то була відсутня тієї ночі. Як ви це пояснюєте?

 - Сили самооборони, які були підконтрольні опозиції, в першу чергу – ВО Свобода - вийшли зі складу самооборони напередодні і з'явилися на передовій лише ввечері 20-го, коли бойові дії вже закінчились. Теж такі собі герої останньої хвилини. Принаймні, під час бійки 18-го під Верховною Радою "Свобода" дивилася на все це збоку і на допомогу нашим не прийшла, хоча за планом мала б стояти в перших рядах. А сотні, які були непідконтрольні опозиції, в тому числі і Правий Сектор, понесли великі втрати під Радою і на дальніх підступах Майдану - вони втратили свої прапори і 90% офіцерського складу. Тому у декого, можливо, і склалося враження, що 19-го на Майдані не було самооборони. Але вони там були, вони побудували ту саму останню барикаду, вони стримали наступ беркуту і саме вони після того, як отримали підкріплення і переформувались, провели 20-го контратаку. Львівська сотня, як мені відомо, - то 7-а сотня, або Сотня Лева, - вони тримали барикаду на Інститутській, і саме вони зрівняли клятий Оплот з асфальтом, коли той намагався зайти нашим в тил.

Чим можна пояснити відсутність сотень опозиції у найбільш вирішальний момент?

 - Як я розумію, у опозиції був просто блискучий план: 1) виманити якнайбільше наших сил до ВР, розпорошивши тим самим сили самооборони, 2) зробити барикади вразливими, проробивши в них купу проходів, як то було на Грушевського, 3) позбавити нас тилу, здавши Київську адміністрацію, аби самооборона не змогла закріпитися на Хрещатику після того, як беркут видавить її з Майдану, 4) чекати на санкції, гарантію яких, швидше за все, опозиція отримала напередодні на переговорах з Меркель. Таким чином, "оппа" вбивала одразу двох зайців - і владу, і Майдан. Ну, владу якщо і не вбивала, то отримувала б від неї свій куш у вигляді посад, плюс симпатії аудиторії на виборах.

Ви доносите цю думку до суспільства?

 - Дуже важко щось сказати, якщо всі мас-медіа контролює або влада, або опозиція, яким глибоко все одно, що думає Майдан. Тому ми будемо робити єдине, що ми можемо - стояти доти, доки не отримаємо гарантій виборів Верховної Ради, люстрації, і поки не переловлять всіх цих негідників і не посадять. До речі, говорити ми теж почали. Зверніть увагу на плакати, які розвішані на Майдані: "Юля на волю, хлопців до в'язниці", "невір.Ю" і т.п. Хто розумний - їх сенс зрозумів. Юля розумна, і дала всім зрозуміти, що вона зрозуміла і намагатиметься зараз це використати в боротьбі проти "оппи", адже зараз Юля трошки не та, що була раніше. - під час своєї промови вона так і сказала, що Майдан ні в якому разі не повинен розходитись на досягнутому. Турчинов не такий розумний, у своїй промові він так і сказав, що своїх цілей Майдан досяг і може розходитись.

До складу самооборони входять люди з усієї України. Яким чином регулюється чергування на Майдані і забезпечення?

 - Зараз до самооборони небувалий наплив добровольців, тому ті, хто несли довгу варту всі ці дні, можуть трохи відпочити. Зараз я в Дніпропетровську, а на Майдані десь 5 через 5 днів. Така у мене домовленість із босом. Тож це для мого сотника не сюрприз і все під контролем. На Майдані знаходяться постійно лише офіцери й кияни, які вдень працюють, а вночі чергують. Всі інші - як я, несуть вахту. На Майдані припасів на кілька місяців вперед. Зараз відносна проблема лише з дровами і медикаментами від застуди, але весна вже не за горами, тож протримаємось. Головне, щоб звичайні громадяни нас підтримували.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цитата:
...гарантій виборів Верховної Ради, люстрації...

Розкажіть ще про поведінку Парубія 18-20 лютого.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цитата:
...гарантій виборів Верховної Ради, люстрації...

Розкажіть ще про поведінку Парубія 18-20 лютого.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

І мені цікаво, що робив Парубій в ці дні, і чому його так зненавидів Правий Сектор?

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

16 свободівців загинуло.Їх же не було разом всього16 .

Цитата з блогу Андрія Хартановича

Низові Свободівці приймали участь в бойових діях в супереч наказу з цим ніхто не сперечається... Але я особисто підходив до свободівської сотні в Жовтневому коли йшов бій на Грушевського. Казав хлопці треба підтримка але мені відповіли дослівно: У нас наказ не втручатися в бойові дії бо нашу партію запишуть в терористичну і екстреміську організацію і знівмуть з виборів у 2015 році.
А потім ця сотня з прапорами пішла на Майдан і постояла перед камерами під час виступу Тягнибока і знову пішла в Жовтневий....
Мені цього вистачило...

Офіційно Свобода участі не брала але

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Люди, які особисто знають Парубія, кажуть, що він не тактик, а стратег. Він не хотів силових дій - беріг людей. Був дуже обережний. В останній день його просто вивели з бою шляхом дезінформації, щоб зберегти командування Самооборони.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Зрозуміло. В оппо-влади стратегія вже розроблена, тепер підганяють під неї тактику.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Може тому Ярош відмовляється бути підлеглим Парубія в РНБО?