Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Окуповані

Норвегія окупована Росією. Євросоюз просить Москву напасти на Осло. На щастя, це лише сюжет серіалу Окуповані, який відзняли норвезькі кінематографісти. Російське посольство у Норвегії вважає, що автори серіалу "вирішили у найгірших традиціях "холодної війни" полякати норвезького глядача нереальною загрозою зі Сходу". З українського досвіду скажу - на жаль, Кремль непередбачуваний, тому все реально.

Жанр: детектив, драма, бойовик, психологічний 
Країна: Норвегія 

 

Кінокомпанія: Yellow Bird 
Режисери/творці: Ерік Шолберґ, Ю Несбьо та інші. 
Актори: Генрік Местад, Інґеборґа Дапкунайте, Крістін Браут-Солгейм, Селоме Емнету, Раґнгільд Ґудбрандсен, Ельдар Скар, Ан Дал Торп та інші. 

Сюжет:

Норвегія, недалеке майбутнє. Кліматична криза викликає щораз потужніші урагани, які доходять вже до берегів Норвегії. Останній з них, Марія, приносить велику кількість жертв і руйнацій, через що на найближчих виборах перемагає партія зелених, лідер якої, Єспер Берґ, обіцяє в першу чергу зайнятися кліматичною проблемою. Головним його рішенням є створення електростанцій на торії, великі поклади якого містяться в надрах Норвегії, натомість видобуток нафти й газу ця країна збирається припинити. Однак його рішення змушує високопосадовців ЄС звернутися по допомогу до Росії, щоб вплинути на «неслухняного» союзника. Росіяни викрадають Берґа і посилають «зелених чоловічків» на нафтовидобувні платформи Норвегії з метою контролю видобутку. Окупація Норвегії починається...


 


Про серіал: 

Узагалі, як констатують критики, цей серіал акцентує не стільки дії Росії, як самої Норвегії. 
Виявляється, багато хто, за вийнятком досить малої частини суспільства, готовий не визнавати це окупацією і не ставати на шлях боротьби проти неї, адже йдеться про окупацію гібридну, яку можна тлумачити по-своєму. При цьому зовні Норвегія зберігає власні інститути влади. Поліція, армія, спецслужби працюють, російські спецслужби тільки час від часу переходять межі, заарештовуючи чи навіть вбиваючи тих, хто становить для них загрозу. Але десятки дійових осіб фільму опиняються у новій ситуації і не хочуть думати про окупацію, оскільки це заважає їхній кар’єрі (як-от головний герой, прем’єр країни) чи бізнесу (дружина іншого героя має ресторан, куди ходять росіяни). Джерело: (http://tinyurl.com/prtvq7a)

Ще трохи про серіал

Сценарій писався людиною широкого кола талантів – Ю Несбьо не лише музикант, а й письменник, який набув слави в таких різних жанрах, як дитяча література та детективи. «Окуповані» Несбьо до дитячої літератури стосунку не мають, хоча тема дітей, які страждають через помилкові рішення дорослих, буде з’являтись майже в кожній серії, нема блокбастерних вибухів та зіткнень танкових армад, адже серіал заявлений, як політичний детектив, а не бойовик. Звісно, майже в кожній серії будуть гинути люди, проте небагато – один-два, принаймні на початку. Звісно, будуть дедалі більше і більше з’являтися мацаки російської влади, які будуть оплітати і розхитувати стовпи норвезького суверенітету, але поступово – спочатку платформи, потім поліцію, юстицію, суд, уряд... І за кожним наступним кроком буде «не пручайтеся, адже у нас ядерна зброя, не пручайтесь, адже ви вже стільки зробили – буде шкода, якщо всі ці поступки були даремно». І ось вже один норвезький патріот, який виконує законні накази наляканого думкою про відкриту війну з Росією прем’єра, в’яже і віддає до рук іноземців іншого норвезького патріота, який намагався боротися відкрито, не сприймаючи повзучу окупацію. А ось іншого героя, чесного і принципового журналіста, практично виганяє з дому дружина, яка задоволена тим, що її ресторан, який колись майже довелося зачинити через збитки, став місцем постійного відвідування окупантів – щедрих, усміхнених. Кров на їхніх руках є, але її не видно – то й серце спокійне, і гроші здаються чесно заробленими. 

(с) http://vj.net.ua/cinema/movies/2565


 

Озвучено Студією Гуртом:
Пан Робот / Mr. Robot — сезон 1сезон 2          


Краще подзвоніть Солу / Better Call Saul — сезон 1сезон 2
Фарґо / Fargo — сезон 1сезон 2
Картковий будинок / House of Cards — сезони 1-2-3
Кремнієва Долина / Silicon Valley — сезон 1сезон 2сезон 3
Зупинись і гори / Halt and Catch Fire — сезон 1сезон 2
Останнє Королівство / The Last Kingdom — сезон 1
Сім епох Британії / Seven Ages of Britain (2010)
Як ми будували Британію / How We Built Britain (2007)
Суфражистка / Suffragette (2015)
Фарґо / Fargo (1996)

 


Дякуємо людям, завдяки яким стало можливо професійно відредагувати текст і озвучити цей серіал:

MediaInfo


Тривалість: 1 серія: 00:45:00 (цілком серій: 10)

Перелік серій і український сюжет до кожної серії

Якість: BDRip AVC (Hurtom) 
Відео: 
кодек: H.264 
розмір кадру: 1024x512 
бітрейт: ~1800 кб/с 

Аудіо # 1: 
мова: українська 
озвучення: професійне багатоголосе (6 акторів) | Студія «Гуртом» 
кодек: AC3 5.1 
бітрейт: 448 кб/с 

Аудіо # 2: 
мова: норвезька 
переклад: оригінал 
кодек: AC3 5.1 
бітрейт: 448 кб/с 

Субтитри: 
мова: українська (завантажити окремо
тип: програмні (м’які) 
формат: *.srt (переклад з норвезької -VJ- Для озвучення переклад було відредаговано професійним редактором, а субтитри набрані з нового перекладу.)

Скріншоти

Трейлер з нашим озвученням і субтитрами: 
 

 


 


Висловлюємо подяку за переклад субтитрів, наданий код оформлення, українізацію постера та поради: -VJ-. Також дякуємо за допомогу Vasua95


 

Наші інтереси: 

Варто подивитись.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
імперії
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи