Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 9
  • Переглядів: 10

Одяг для спорту: особливості вибору

Активний відпочинок та спорт — це важлива складова здорового способу життя. Однак, щоб тренування було дійсно ефективним та комфортним, для нього важливо підібрати відповідний одяг. Сьогодні придбати якісне спортивне екіпірування досить легко, допомогти в цьому можуть такі інтернет-магазини як CasualSport, а от на що звернути увагу при виборі одягу для тренувань — розповідаємо в цій статті.

Як вибрати спортивний одяг

Спортивний одяг повинен виконувати декілька функцій: бути зручним, міцним та захищати від несприятливих погодних умов. Для цього, під час його вибору, варто враховувати такі фактори:

  • Вид спорту. Різні види спорту потребують різного типу одягу. Наприклад, для бігу краще підходить легка футболка і спортивні штани чи шорти, а для йоги — м'які та еластичні штани й футболка.

  • Матеріал. Варто надавати перевагу одягу з матеріалів, які відводять вологу і дозволяють шкірі дихати. Наприклад, для спортивних занять досить добре підходять поліестерові тканини.

  • Функціональність. Певні види спортивного одягу мають спеціальні особливості, які полегшують заняття спортом. Наприклад, деякі спортивні шкарпетки мають додаткову підтримку для стопи, а спортивні шорти — вбудовані кишені для зберігання ключів чи грошей.

  • Комфорт. Одяг для спорту повинен бути зручним і не обмежувати рухи. Він має бути відповідного розміру та пасувати до вашого тіла, тобто не бути занадто вузьким або завеликим.

  • Погодні умови. Якщо ви займаєтеся спортом на відкритому повітрі, тоді зверніть увагу на погодні умови. У холодну погоду краще додатково одягнути шарф або куртку, а в теплу — кепку та нанести захисний крем від сонця.

Окрім цього, у спортивному одязі також важливо відчувати себе впевнено. Саме тому варто обирати такі кольори та дизайн речей, які вам подобаються і які відповідатимуть вашому стилю.

Який одяг вибрати для різних видів спорту

Кожен вид спорту має свої особливості, тому для різних дисциплін варто використовувати різне екіпірування. Допомогти у виборі можуть наступні поради:

  • для тренувань в спортивному залі — знадобиться легка футболка, шорти або спортивні штани та кросівки з хорошою амортизацією;

  • для велоспорту — рекомендується придбати велофутболку, шорти зі спеціальними вставками, рукавички та шолом;

  • для хореографії — найкраще підходить майка, базові лосини або бриджі з високою посадкою;

  • для силових тренувань — добре підходять футболка та лосини;

  • для ходьби або бігу — можна поєднувати майку з шортами або футболку з легінсами;

  • для занять йогою — жінкам рекомендується підібрати спортивний топ та легінси або спортивний комбінезон;

  • для плавання — варто придбати плавки або купальний костюм, спеціальну футболку або топ для тренувань у воді, шапку для захисту волосся та окуляри для плавання.

Це перелік лише базових речей для занять тим чи іншим видом спорту. Залежно від особливостей та умов тренування вам можуть також знадобитись додаткове екіпірування.

Як правильно обрати розмір спортивного одягу

Щоб підібрати спортивний одяг відповідного розміру, слід дотримуватись таких рекомендацій:

  • виміряйте свої параметри, а саме об’єм грудей, талії та стегон;

  • ознайомтесь із розмірною сіткою саме того бренду, речі якого плануєте придбати;

  • враховуйте свої індивідуальні особливості, наприклад якщо у вас довгі ноги, тоді особливу вагу варто приділити довжині штанів чи легінсів.

Правильно підібраний спортивний одяг забезпечить результативне та комфортне тренування. В Україні великий вибір чоловічих та жіночих речей для занять спортом представлений в інтернет-магазині CasualSport.

Наші інтереси: 

Спорт, одяг, мода, комфорт.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи