Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Новий фантастичний роман Марини та Сергія Дяченків “Дика енергія. Лана” та стиль-проект “Дика енергія” Руслани

“Тут люди працюють пікселями. Енергію життя отримають по дротах. Істоти з величезним ротом чатують на самогубців. На вершинах покинутих хмарочосів в’ють гнізда бунтарі, глибоко в закинутому метро живуть люди-кроти, і щодня вагончик канатної дороги вирушає на Завод – легендарне місце, де, кажуть, всі щасливі...”, - читаємо в анотації до книжки. Це роман-метафора, цікавий читачам будь-якого віку, але все ж таки, “Дика енергія” звернена до молоді.
13 квітня в Києві, в приміщенні Інституту фізкультури розпочався 28-ий Європейський конвент наукової фантастики “Єврокон-2006” та Восьмий Київський міжнародний книжковий ярмарок, що триватимуть до 16 квітня включно і завершаться врученням призів “Єврокона-2006”. В рамках цієї події три з половиною дні поспіль відбулися цікаві презентації, прес-конференції, круглі столи, семінари та майстер-класи, зустрічі з письменниками та їхні автограф-сесії.

14 квітня у заповненій вщент актовій залі інституту фізкультури пройшла презентація літературно-музичного проекту Руслани та подружжя Дяченків “Дика енергія”. Такого в Україні ще не було! За мотивами роману Марини і Сергія Дяченків Руслана представить нову музику, нові ігри, клубну культуру, екзотику нового бойового мистецтва, тисячолітні таємниці гірських народів та новий напрямок в моді.

Марина Дяченко, Руслана і Сергій Дяченко

“Це просто щастя, що нас доля поєднала”, - каже Сергій Дяченко. А познайомився він з Русланою ще у вересні минулого року, коли книжка була майже написаною. Руслана додала книжці тільки косметику. З того часу Сергій і Марина Дяченки, як зізнаються вони у післямові до своєї книжки, вперше в житті живуть музикою, піснями, майбутньою ритм-оперою. Їхня десятилітня донька Стаска в захваті від Руслани й тепер мріє бути музикантом. А Руслана каже, що її кумирами, окрім Стругацьких, є Дяченки.

Спочатку книга називалася “Дика енергія”, а вже в остаточному варіанті в назву винесли й ім’я головної героїні. В романі йдеться про енергетичну кризу, в якій Руслана вбачає найактуальнішу проблему в усьому світі. Але йдеться про кризу життєвої енергії. Як зауважила Марина Дяченко, енергетична криза починається не з труби.

Руслана: ”Сьогодні створюється синтетичний світ. Лана – головна героїня роману, яка живе в світі тотальної енергетичної кризи. Той, хто не заслужив чергової енергетичної підкачки, помирає. Лана – синтетичка. У захмарному світі живуть дикі, які здатні знаходити енергію життя у власному серці”. Ці люди живуть в оверграунді (на протилежність андеграунду) – на верхівках покинутих хмарочосів, де “в’ють собі гнізда”, - і використовують троси, саморобні крила і таке інше.

Руслана: “Швидше Лана вплинула на Руслану, ніж навпаки. Дяченки не зробили з неї якогось надгероя з надлюдськими якостями, це проста дівчина, яка знаходить в собі багато дикої енергії”. Зіштовхнувшись з жанром фентезі, Руслана всім радить його читати. Також вона хоче знайти нові імена для української фантастики і побачити, наскільки Україна вміє фантазувати.

На цій презентації Руслана закликала журналістів побільше писати про українські книжки, просила ставити гострі запитання і не стрималась – відкрила секрет, що за півтора роки в Україні з’явиться комп’ютерна гра, яка створюється в рамках її стиль-проекту.

Цікавий збіг обставин: день презентації, 14 квітня, був днем народження Сергія Дяченка і Олександра Ксенофонтова (чоловіка Руслани), яких Руслана вітала привселюдно: Сашка – прямо під час прес-конференції і подарувала йому слова кохання, а Сергія – після прес-конференції і подарувала йому фантастичний шолом.

Довідка про авторів роману: Марина і Сергій Дяченки пишуть переважно в жанрі фантастики. Їхні книги видано і перевидано загальним накладом понад мільйон примірників. Чимало творів Марини та Сергія Дяченків відзначено призами, в тому числі за внесок у розвиток фантастики. Вони лауреати близько 50 літературних премій (“Аеліта”, АВС-премія”, “Кадуцей”, “Бронзовий равлик”, “Меморіальна премія Кіра Буличова”, “Сигма-Ф”, “SFINKS” та інші). На європейській конференції фантастів “Єврокон-2005” у Глазго (Шотландія) голосуванням представників 24 країн Марину і Сергія Дяченків визнано найкращими письменниками-фантастами Європи.

Кореспондент «Народного Оглядача» Володимир Щербина веде приховане спостереження Кореспондент «Народного Оглядача» Володимир Щербина веде приховане спостереження

Довідка про книгу: Книга вийшла у вінницькому видавництві “Теза” українською і російською мовами і має дві обкладинки, які читач обирає собі сам. Переклад з російської зроблений Лесею Вороніною і Іваном Андрусяком.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи