Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нова російська ескалація в Україні дає сприятливу можливість Трампу – Washington Examiner (США)

Підтримувані Росією бойовики у вівторок атакували райони в Луганській області, які контролюються Українськими військами. Таким чином у президента Трампа з'явилася можливість підвести риску під сагою про імпічмент, надавши підтримку Володимиру Зеленському.

Як повідомляє «Київ Пост» (Kyiv Post), Українська армія втратила щонайменше одну людину убитою, а четверо військовослужбовців отримали поранення. В ході наступу під керівництвом Росії, метою якого було взяти під контроль підходи до селища Золоте, противнику вдалося захопити невеликі ділянки території.

Тут дуже важливий вибір часу для проведення наступу. Він відбувся якраз в той момент, коли українські та російські переговорники домагаються прогресу і наближаються до укладення угоди про припинення вогню. В умовах відновлення бойових дій російський президент Володимир Путін намагається нав'язати українцям думку про те, що вони повинні погодитися на компроміс, оскільки в іншому випадку Росія буде постійно нарощувати тиск на їхніх флангах.

Але наступ – це лише одна сторона російської стратегії в Україні.

Наприклад, минулого тижня росіяни організували вражаючий пропагандистський переворот, використовуючи Мюнхенську конференцію з безпеки, щоб виробити документ про те, як досягти прогресу в цих переговорах. Цілком очевидна російська спроба дезінформації, але їм вдалося залучити підтримку міністра енергетики часів Обами Ернеста Моніза, двох колишніх верховних командувачів НАТО Філіпа Брідлава та Джеймса Ставридіса та колишнього керівника зовнішньої розвідувальної служби МІ6 Великобританії.

Така підтримка цілком вписується в постійний та невиправданий франко-німецький тиск на Україну, від якої вимагають піти на компроміси з Росією, але не навпаки. Дійсно, президент Франції Еммануель Макрон використав Мюнхенську конференцію, щоб посилити свій заклик до зняття російських санкцій.

Але це дає Трампу сприятливу можливість. До телефонної розмови із Зеленським у липні 2019 року, після якої почалася процедура імпічменту, дії Трампа в Україні були зразковими. Він припинив мораторій адміністрації Обами на постачання летальної зброї, підтримував більш агресивні розвідувальні операції, орієнтовані на Росію, і консолідував Зеленського проти франко-німецьких вимог про умиротворення. Тепер у Трампа є шанс зробити наступний крок.

Президент повинен публічно закликати Зеленського припинити переговори з Росією, а натомість працювати над тим, щоб забезпечити Україну великим спектром сучасних військових можливостей. Сюди слід віднести артилерійські системи, здатні стримувати та перемагати російські наступальні лінії.

Зрештою, це залежить від Трампа. Окрім риторики фальшивих захисників демократії, Європейському Союзу бракує рішучості чи інтересу підтримати суверенітет України. А Путін має намір перетворити молоду демократію в порожню оболонку. Тільки Сполучені Штати можуть запобігти цьому. Ми повинні це зробити.

Наші інтереси: 

В американській пресі поширюють вигідну для України позицію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Люди, ми ще будемо свідками того, як у спустілих українських селах житимуть останні (білі) французи. німці, шведи...Це буде щось на зразок інкубатора чи установки для підтримання життя недоношених дітей.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Люди, ми ще будемо свідками того, як у спустілих українських селах житимуть останні (білі) французи. німці, шведи...Це буде щось на зразок інкубатора чи установки для підтримання життя недоношених дітей.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"