Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Норвезькі винахідники створили нові вітряки без лопатей для генерації електроенергії у містах

Циліндричні вібруючі установки здатні конкурувати з традиційними вітряками і в роботі відмінно поєднуються з сонячними батареями.

Норвезькі винахідники створили нові вітряки незвичайної форми. Від звичних установок Vortex Bladeless відрізняється відсутністю лопатей. Експериментальний винахід виглядає як циліндр із закругленою верхівкою.

Vortex Bladeless

Як і традиційні турбіни, розробка генерує енергію з вітру, але іншим шляхом. При роботі установка безшумно вібрує, швидко похитуючись з боку в бік. Таким чином технологія виробляє електрику.

«Vortex Bladeless відмінно працюють в парі з сонячними батареями - панелі виробляють електрику вдень, а швидкість вітру, як правило, вище вночі. Але головна перевага технології полягає в низькому навантаженні на навколишнє середовище, витратах на експлуатацію та технічне обслуговування турбіни », - заявив один з шести власників стартапу Девід Яньес.

 

 

Винахідники впевнені, їх розробка буде мати гарний вигляд у місті, - там, де традиційні вітряки з величезними лопатями встановити неможливо. Це допомогло б домівкам і компаніям заощадити на рахунках за електроенергію.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи