Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Німецький оборонний концерн Rheinmetall передає Україні розвідувальні системи SurveilSpire для боротьби з дронами

Категорія:

Це замовлення оплатив уряд Німеччини. Його вартість перебуває "в нижньому двозначному діапазоні" мільйонів євро.

23100502.jpg

SurveilSPIRE surveillance towers

До складу розвідувальних систем входять мобільні спостережні вежі з камерами денного та нічного бачення, автопілотовані мінібезпілотники, а також система управління й контролю. У комплект також входять транспортні засоби для доставки систем.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Rheinmetall, система використовується, зокрема, для моніторингу ділянок місцевості. Система також може забезпечити мережу 5G. Згідно з офіційними даними, у розробці комплексу Rheinmetall співпрацює з естонською компанією DefSecIntel.

Для розгортання системи потрібно лише три особи. Система використовує бездротові канали зв'язку, зокрема, 4G та Starlink, для передачі відео на мобільний командний пункт. Сонячні панелі дозволяють SurveilSpire збільшити тривалість роботи. Отриману від камер та розвідувальних дронів інформацію блок управління комплексу обробляє за допомогою спеціального програмного забезпечення та штучного інтелекту.

Перші п'ять комплексів SurveilSpire увійшли до пакета військової допомоги Німеччини, про який було оголошено 14 серпня. Про терміни передачі комплексів тоді нічого не повідомлялося.

Вперше про нові комплекси стало відомо у лютому 2023 року. Повідомляється, що вежі спостереження SurveilSPIRE можна встановити на трейлери та швидко транспортувати у зону їхньої роботи. Для складання потрібно три особи, а робота повністю автоматизована.

В серпні ми писали, що Rheinmetall поставить Україні розвідувальні дрони нового покоління. Сподіваємося, що це станеться вже скоро.

Наші інтереси: 

Новітня військова техніка для ЗСУ від Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи