Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Німецький генерал заявив про військову підтримку України впродовж десятиліття

Категорія:

Світ:

В Німеччині налаштовані й надалі надавати військову допомогу Україні. Ізраїльська війна ніяк не вплине на це, сказав генерал-майор Крістіан Фройдінг, керівник Спеціального штабу з питань України при Міністерстві оборони Німеччини.

23110302.jpg

Ukrainische Soldaten nahe Bachmut. Foto: dpa/AP/Alex Babenko

За словами генерала, для Німеччини нічого не змінюється до кінця цього десятиліття і далі.

 "Для нас зрозуміло: ми підтримуємо Україну так само як і Ізраїль", – сказав він в інтерв'ю газеті Stuttgarter Nachrichten.

Також він проаналізував дві війни та арсенал засобів і потужності України та Ізраїлю, зазначивши, що початкова ситуація в них дуже відрізняється.

"ЗСУ лише починають модернізуватися. А армія Ізраїлю добре оснащена, добре навчена і готова з дня на день вести війну. Економічні можливості України та Ізраїлю також абсолютно різні. Крім того, природа війни відрізняється", – пояснив Фройдінг.

Генерал Бундесверу зазначив, що спершу йшлося переважно про ситуативну підтримку Української армії, однак зараз триває планування допомоги на довгострокову перспективу.

"Наразі з Україною та західними партнерами ми обговорюємо, який вигляд матимуть майбутні Українські збройні сили. Зрозуміло одне: військова підтримка України – це завдання до кінця десятиліття і далі. У нашому бюджетному плануванні вже передбачені кошти до 2032 року, що свідчить про нашу рішучість", – сказав генерал.

Він наголосив на необхідності допомогти Україні розвивати спроможності, щоб вона могла залишатися вільною державою, здатною захистити себе і стримувати нападників.

"Для мене боротьба за свободу не має терміну придатності", – сказав німецький генерал.

Фройдінг також розповів, що з початку повномасштабної російської агресії проти України понад 8 тисяч українських солдатів пройшли підготовку в Німеччині.

Нагадаємо, 1 листопада Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні, до якого, зокрема, увійшли бронетранспортери, радари, безпілотники тощо.

Переклад iPress.

Наші інтереси: 

Важливо, що Німеччина стала на бік України й заявляє відкрито про свою підтримку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи