Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Німеччина передала Україні новий пакет допомоги. Там є три зенітні самохідні установки Gepard

Категорія:

Окрім зенітних самохідних установок Gepard, до пакету допомоги увійшли 10 БПЛА Vector; 2 тягачі HX8; 5 напівпричепів HX81; 8 вантажівок Zetros; 2 машини розмінування WiSENT 1 MC.

23122301.jpg

Зенітна самохідна установка Gepard. Скриншот з відео: Командування Об'єднаних Сил ЗС України / Facebook

22 грудня на сайті Німецького уряду оприлюднили інформацію про новий пакет військової допомоги для України. Зазначається, що фінансування ініціативи з розбудови безпекового потенціалу становить 5,4 млрд євро на 2023 рік (після 2 млрд євро на 2022 рік) та додаткові дозволи на взяття зобов'язань у наступні роки на суму 10,5 млрд євро.

Ці кошти будуть використані насамперед на військову допомогу Україні. Водночас вони будуть використані для поповнення запасів Німецьких федеральних збройних сил для поставок в Україну, а також для внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), з якого можуть бути відшкодовані витрати, пов'язані з наданням військової допомоги Україні, країнам-членам ЄС.

Окрім згаданих зенітних самохідних установок Gepard, безпілотників, тягачів, напівпричепів, вантажівок і машин розмінування, Німеччина передає 2 машини прикордонної охорони; 8 транспортних засобів; 2 системи захисту зв'язку AMPS для гелікоптерів, а також боєприпаси для Leopard 2A6; 30 240 одиниць 35-мм боєприпасів для Gepard; 2 500 снарядів 155-мм;  25 536 снарядів 40-мм для автоматичних гранатометів.

Наші інтереси: 

Німеччина чітко визначилася нарощувати озброєння і допомагати Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи