Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 9
  • Переглядів: 9

"Невідомий об'єкт" залетів до Польщі. То могла бути російська крилата ракета Х-101

Категорія:

Світ:

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат нагадав, що російські ракети летять на територію Румунії, розбиті ракети та уламки падають на територію Польщі. "Це ще один знак і сигнал нашим партнерам посилити Україну необхідними засобами, щоб ми були щитом між агресором і Європою, щоб захистити себе і їх", – сказав полковник Ігнат.

23122902.jpeg

Ілюстративне фото Fotolia / wb77

Оперативне командування Збройних сил Польщі  29 грудня повідомило про порушення польського повітряного простору. На територію Польщі з боку України залетів "неопізнаний повітряний об'єкт", пише Wprost і у пізнішій публікації повідомляє, що об'єкт впав на території між Замостям і Грубешовом у Люблінському воєводстві.

Президент Польщі Анджей Дуда вже провів консультації з прем'єр-міністром Дональдом Туском з цього питання і скликав брифінг в Управлінні національної безпеки, в якому візьмуть участь глава Міністерства оборони Владислав Косіняк-Камиш та командувачі Польської армії.

За неофіційними даними, об'єкт є російською крилатою ракетою Х-22 або Х-101, уточнює Wprost. 

Після входу в польський повітряний простір ракета змінила траєкторію і мала повернутися на українську територію, де, ймовірно, була збита українською системою ППО. Радари втратили сигнал об'єкта поблизу Замостя.

Польща підняла в повітря літак F-16.

Як відомо, в ніч на 29 грудня російська армія здійснила масовану повітряну атаку території України. Окупанти застосували понад 150 крилатих та балістичних ракет, 36 ударних БпЛА «Shahed-136/131» і стратегічну авіацію.

Згідно із повідомленням головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, засобам ППО вдалося збити 87 ракет та 27 безпілотників.

 

Наші інтереси: 

Війна підступає до країн НАТО. Чекаємо, що НАТО нарешті будуть воювати зі скаженим агресором, а не тільки українці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи