Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Несподівана заява Джо Байдена стосовно України

Спецтема:

Незалежно від внутріамериканського протистояння республіканців та демократів – українське  питання є важливим для обох партій.

Ми знаємо, що нинішня республіканська адміністрація США багато допомагає Україні. Попередня демократична адміністрація Барака Обами діяла дуже нерішуче, гальмувала передачу Україні летальної зброї, намагалась замирити агресора. А санкції вводила дуже обережно, так би мовити «нехотя».

Нинішня республіканська адміністрація натомість зняла ембарго на поставки в Україну летальної зброї. Сам  Дональд Трамп регулярно на публіці називає Путіна класним хлопцем, демонструє свою нібито прихильність. При тому наполегливо бореться проти «Північного потоку» і поступово впроваджує нові санкції проти РФ.

Все тому, що стратегічний напрямок США на повільне придушення РФ діятиме незалежно від того, яка буде адміністрація. І питання Україні в цій стратегії є ключовим. Навіть якщо нам здаватиметься, що дії США є занадто повільними.

Цими днями колишній віце-президент США і кандидат в Президенти США на виборах 2020 р. демократ Джо Байден окреслив свою позицію з українського питання:

- "Я зробив би Україну пріоритетом міжнародної політики. У військовій сфері, я надав би безпекову допомогу від США, включаючи зброю, щоб посилити здатність України захищатись. Я також би розширив успішне навчання збройних сил України, розпочате адміністрацією Обами-Байдена.
- В економічній сфері я працював би над збільшенням західних прямих інвестицій і підтримував би енергетичну незалежність України від Росії, особливо якщо "Північний потік 2" буде побудовано цього року, що значно зашкодить доступу України до російського газу.
- Я б забезпечив, щоб допомога США Україні надавалась лише за умови антикорупційних реформ, включаючи призначення справді незалежних антикорупційних прокурорів та судів.
- Я підтримав би набагато потужнішу роль США поряд з Францією та Німеччиною в переговорах з Росією. Щоб дипломатія працювала, нам потрібний більший важіль стосовно Москви і це означає більш тісну співпрацю з європейськими партнерами та союзниками, щоб Росія сплачувала більшу ціну за війну, що триває в Україні. Наша стратегічна мета – підтримати еволюцію демократичної, єдиної, суверенної України і змусити Кремль платити ціну за постійні атаки на міжнародний порядок".

 


Цікаво, що кілька інших кандидатів в Президенти США від демократичної партії також висловили свою підтримку України в разі свого обрання. Огляд їх висловлювань зробив «Голос Америки».

Отже, ці висловлювання кандидатів-демократів наводять на думку, що незважаючи на внутріамериканське протистояння республіканців та демократів, у зовнішній політиці США український напрямок залишається постійним.

 

Наші інтереси: 

Україна є важливою для США, незалежно від політичної партії при владі. Треба вчитись працювати і з республіканцями, і з демократами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Консенсус щодо України - це дуже добре!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Консенсус щодо України - це дуже добре!

Все, що робиться з власної волі, – добро!