Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Небезпечну вакцину таки колотимуть дітям?

Незважаючи на наказ міністра охорони здоров'я про призупинення обов’язкової вакцинації від кору і краснухи, з понеділка київських студентів зніматимуть з пар і групами відправлятимуть у медпункти і поліклініки. Про це повідомляє тижневик "Дзеркало тижня".
Навіть після смерті юнака з Краматорська та шпиталізації десятків підлітків після щеплення проти кору та краснухи, українські чиновники не думають відмовлятися від продовження масової вакцинації, стверджує видання "Дзеркало тижня".

Більше того, проаналізувавши дані тієї ж таки прес-служби Міністерства охорони здоров'я за 2006 рік, газета робить висновок, що ніякої епідемії кору та краснухи взагалі не було, а намальовані страшні цифри про 45 тисяч захворювань на кір у 2006 році - сумнівні.

"Шановні колеги, просимо Вас не застосовувати термін "епідемія" стосовно епідемічної ситуації захворюваності на кір в Україні. Прес-служба МОЗ офіцій­но заяв­ляє, що в Україні, і зокрема у м. Києві, епідемії кору не спостерігається. Звертаємо Вашу увагу, що, за критеріями ВООЗ, епідемією вважається ситуація, коли рівень захворюваності на певну інфекцію перевищує 1% загального населення певного регіону ", - цитує "Дзеркало тижня " інформацію прес-служби за 2006 рік.

"Перейти від повного заперечення спалаху кору до висновку про епідемію було непросто, але чиновники МОЗ впоралися: цифра 45 тисяч, на думку експертів, не випадкова. Щоб підігнати дані під стандарт ВООЗ, треба було намалювати 46 тисяч, які й становлять 1% населення України, - але тоді, хоч заднім числом, слід визнавати, що епідемія справді була. Довелося коригувати цифри так, щоб догодити і вашим, і нашим ", - зазначає видання.

Більше того, дані вітчизняного моніторингу свідчать, що переважна більшість населення має імунітет, який виробився як внаслідок планових щеплень у дитинстві, так і внаслідок пережитих спалахів кору. Тобто поголовна вакцинація зовсім не потрібна.

Водночас матеріали, які опублікувало видання, свідачть про те, що українська сторона дуже люб'язно приймала всі рекомендації міжнародних організацій, а тому, відповідно до попередніх домовленостей, масова вакцинація повинна була розпочатися 19 листопада 2007 року.

Так, зокрема, МОЗ стверджувало, що для проведення кампанії додаткової імунізації в Україні, "необхідно закупити 8 мільйонів доз комбінованої вакцини". У листі на імя представника ЮНІСЕФ в Україні Джеремі Хартлі, МОЗ зазначає, що "закуплена вакцина не буде зареєстрована в Україні. Міністервто охорони здоров'я України може оформити поставку вакцини як разової гуманітарної допомоги(...)".

"Дзеркало тижня" зауважує, що МОЗ грубо порушує українське законодавство. По-перше, у календарі щеплень передбачено два планових щеплення від кору в дитинстві, і жодного слова - про позапланове в дорослому віці.

По-друге, щеплення дозволяється робити тільки зареєстрованими в Україні вакцинами. А наразі й досі точно не відомо, чи була індійська вакцина зареєстрованою в нашій країні, чи ні.

Цікаво, що у всіх матеріалах мова йде лише про кір. Тоді до чого ж тут краснуха? На думку чиновників, проводити кампанію двічі - складно, тож простіше колоти всіх підряд двокомпонентною вакциною.

Про те, що генотип індійської вакцини не підходить українцям повідомлялось неодноразово. Цікаво, ж що чиновники від МОЗ навіть не знають, який саме тип кору гуляв Україною декілька років тому... У Данії та Швейцарії гуляв вірус генотипу В3, у Румунії - Д4, а до України та Іспанії завітав Д6.

Під час діалогу керівництва сан­епідемслужби із вченими професор-імунолог поцікавилася, який саме генотип вірусу кору містить індійська вакцина.

Заступник головного дер­жавного санітарного лікаря перезирнулася з керівником центру імунобіологічних препаратів, і вони дружно усміхнулися: "Кір - не грип, у нього один вірус!"

Українцями важливо знати, що вакцина проти краснухи вкрай небезпечна для вагітних жінок: європейські виробники такого препарату в інструкціях зазначають, що після щеплення слід уникати зачаття щонайменше три місяці.

В інструкції до індійської вакцини цей термін скорочено до двох місяців, а в деяких варіантах перекладу українською мовою було вказано всього 28 днів. Така ж непослідовність і щодо артритів та артралгій, які виникають після щеплення: в одних документах - це у 20% випадків, а в інших - "незначна кількість ".

Що тепер робити з мільйонами доз живої (!) вакцини проти кору та краснухи, які вже завезли на територію України - невідомо. Де і як як можна безпечно утилізувати "подарований" вірус - теж.

Видання нагадує, що недавно під час планової імунізації проти кору у штаті Таміл-Наду (Індія) померло четверо маленьких дітей: уряд негайно заборонив використання вакцини вітчизняного виробництва, призупинив реалізацію національної програми протикорової імунізації, а персонал медпунктів відсторонив від роботи.

У Швейцарії ж та у Вели­кобританії зафіксовано спалахи кору, які не зменшуються ще від 2006 року, однак уряди цих країн не поспішають запроваджувати масову імунізацію індійською вакциною.

"І ВООЗ, до речі, чомусь не наполягає. Відомо, що в Австрії, Німеччині та Норвегії, виявивши кір, вирішили проконтролювати процес щеплень у школі, але з обов'язковою перевіркою імунного статусу кожної (!) дитини. У нас же вакцинацію нав'язують абсолютно всім у віці від 15 до 29 років, включно з тими, хто вже перехворів, хоча навіть студенти-медики знають, що в такому разі виробляється пожиттєвий імунітет", - додає "Дзеркало тижня".

Хто ж відповість за смерть краматорського юнака - абослютно незрозуміло.

"Раніше чиновники МОЗ упевнено заявляли, що за всі наслідки відповідатиме фірма-виробник; мовляв, усе буде так, як у розвинених країнах. Одначе юристи кваліфікують це як свідомий обман, оскільки фірма-виробник жодної угоди з державою Україна не підписувала - вона мала контракт із ЮНІСЕФ, яка, своєю чергою, виконувала замовлення ВООЗ. Чи може наша держава висунути претензії до ВООЗ? Навіть теоретично це неможливо - адже зазначена організація передала вакцину як гуманітарну допомогу, яку супроводила власним сертифікатом", - зазначає видання.

Та що там! Діагноз хлопця уже тричі змінювали, і, хоча до остаточних висновків далеко, колишній головний державний санітарний лікар Микола Проданчук публічно заявив, що смерть школяра не має жодного стосунку до щеплення. Ось такий нещасний випадок...

За матеріалами "Дзеркала тижня"



В тему:

Що робити з Міністром охорони здоров’я і ВООЗ?

Партія снайперів вимагає смертної кари для керівників МОЗ — за примусову вакцинацію!

Небезпечна імунізація
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи