Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Не пройшло і півроку, як українські правоохоронці викрили фармкомпанію, що пов’язана з Росією

Тим часом українці платили фармкомпанії за ліки. Її службові особи мають безпосередній зв'язок з РФ та можуть бути причетними до фінансування держави-агресора.

22081002.jpg

Украинці платили за ліки російському мільярдеру. Фото: "Обозреватель"

Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

Печерській суд столиці передав в управління АРМА (агентство з розшуку та менеджменту активів) російську частку капіталу фармацевтичного підприємства ТОВ «Вента. ЛТД». Вартість активів складає близько 1 млрд грн.

Правоохоронці відкрили розслідування відносно цієї компанії. Вона займає провідне місце на ринку України із постачання лікарських засобів до закладів охорони здоров’я України.

За даними рішення суду, йдеться про компанію "Вента. ЛТД" з Дніпра. Одним із її бенефіціарів є російське акціонерне товариство "Катрен". Воно володіє 24% української компанії. ТОВ "Вента. Лтд" входить до трійки найбільших фармдистриб'юторів України

Водночас у самій компанії заявили, що добровільно передали російську частку державі, пише ZN.UA.

Також представники дистриб’ютора обіцяють найближчим часом випустити спільну заяву з представниками держави та розповісти, як будуть працювати далі. Скільки коштів компанія встигла за час повномасштабної війни заплатити росіянам не уточняється.

За 2020-й "Вента.ЛТД" мала в Україні оборот у 13,2 млрд грн. За даними ЗМІ відомо, що через АТ «Катрен» власником частки в компанії є російський мільярдер та колишній правоохоронець Олєг Аріфуллін.

Нагадаємо, "Альфа-Банк", яким володіють росіяни, досі працює в Україні й чудово почувається. Усі ці роки банк активно оперує персональними даними мільйонів українців і підминає під себе стратегічні підприємства країни. Реєстрація власності на фізосіб, які були російськими громадянами, дозволяла "Альфа-Банку" з успіхом обходити санкції, введені НБУ, проти російських фінустанов.

Наші інтереси: 

На жаль, з великим запізненням вичищаємо російський бізнес з України. Як взагалі таке можливо, щоб після 2014 року в країні працював російський бізнес?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи