Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 75
  • Переглядів: 79

Не поступається західним аналогам: українська компанія створила три моделі машин для розмінування

Категорія:

Світ:

В Україні 21 лютого представлена вже третя модель вітчизняної машини для розмінування. Машина створена українською компанією efarm pro спільно із сумськими виробниками сільськогосподарської техніки.

24022201.jpg

Фото Мінекономіки

Як розповів заступник Міністра економіки Ігор Безкаравайний, нова машина для розмінування за своїми характеристиками не поступається кращим західним аналогам, йдеться у повідомленні Міністерства економіки України.

Українська машина створена на основі шасі трактора Т-156 та здатна очищати за годину 5 тисяч квадратних метрів землі. Приблизно стільки ж очищає хорватська DOK-ING MV-10. Вітчизняна розробка продемонструвала також дуже високу щільність обробки землі – відстань між смугами, обробленими робочим механізмом машини, складе лише 2 сантиметри.

Попереду – сертифікація машини та запуск серійного виробництва, повідомив Безкаравайний. Техніка розроблялась компанією efarm pro спільно з виробниками, тож потужності для виготовлення та, в разі необхідності, ремонту машин додатково шукати не потрібно.

Міністерство нагадало, що Акселераційна програма для українських підприємців, які мають інноваційні рішення у сфері гуманітарного розмінування, триває. Розробники, які бажають взяти участь у буткемпі, мають змогу подати заявку на сторінці програми.

Раніше Ігор Безкаравайний повідомляв, що НАТО підтримає проект зі створення ефективних систем дистанційного виявлення мін та снарядів, що не вибухнули.

Наші інтереси: 

Маємо покладатися не тільки на допомогу іноземних партнерів, а й самим створювати та виробляти потрібну техніку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи