Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найкращий український софт для обліку продажів: переходимо, не соромимось

Підтримувати країну-агресора в часи кривавої війни — це не просто поганий тон. Це щось, що межує із зрадою національних інтересів. Гібридна війна передбачає так само «гібридні» способи підтримки. Ви можете просто купувати «не те», або користуватись «не тією» послугою і вже бути причетним до поповнення бюджету країни-загарбника. Особлива ситуація склалась на інтернет-ринку, де більше половини програмного забезпечення, яким користувався український бізнес, було саме російського походження.

Чому важливо відмовлятись від усього російського

Облік продажу товарів — це те, без чого бізнес не зладнаєш. Але за деякими статистичними даними понад 70% українського бізнесу послуговується програмним забезпеченням російського походження. Причин для цього багато: так було завжди, так простіше, так дешевше, так зрозуміліше… 

Проте в теперішніх умовах ситуація складається патова — або ти відмовляєшся від ворожого софту, або таки ризикуєш втратити дані і продовжуєш потроху фінансувати смертоносний вогонь по українській землі.

Наприклад, відома і найпоширеніша програма для ведення податкового, бухгалтерського та управлінського обліку «1С» — це на 100% роспродукт. І сьогодні це продукт окупанта. Як би його не називали розробники  — BAS, KBS, УБС — саме  рф має право власності на його програмний код, а отже саме рф отримує «профіт» за кожне його використання. 

Увага: 

Ворожі програми можуть викрадати вашу інформацію з облікових систем!

Вже в 2017 році уряд рекомендував бізнесу відмовлятись від російського софту і зобов’язав державні установи зробити це негайно. Нарікань було багато і, на жаль, не всі підприємці дослухались. Бо причин, як ви вже знаєте, було багато. 

Однак тоді, в 2017, український  IT-ринок теж отримав потужне соціальне замовлення — почалась серйозна робота над  розробкою вітчизняних сервісів.

Українські рішення — альтернатива ворожому ПЗ

Використання ворожого ПЗ — це не тільки фінансування військових злочинів росії, але й приховане ствердження того, що «їхнє» ПЗ краще за українське. Якщо ви й досі так думаєте, то помиляєтесь, адже з 2017 року ситуація змінилась докорінно і український софт вже не поступається російському, а й подекуди перевершує його своїм функціоналом та зручністю в роботі. 

До прикладу, програма для обліку товару в магазині від компанії HugeProfit — це повноцінний облік продажів і витрат пов’язаних з бізнесом. Все, що потрібне власнику інтернет-магазина чи невеликої роздрібної точки продажу зібрано на одній платформі. Причому доступ до інформації може  мати необмежена кількість людей (із наданням їм різних прав), а технічна підтримка 24/7 — це не боти, а живі люди-спеціалісти, що готові швидко прийти на допомогу, бо ж час — це гроші, як відомо. Якщо не впевнені, чи вам це підійде — спробуйте безкоштовний тариф з обмеженнями по кількості товарів та продажів на місяць, але без обмежень по функціоналу. 

Подібних рішень вже можна підшукати з десяток. Практично всі вони забезпечують ведення повноцінного обліку продажів та витрат і розраховані на малий та середній бізнес. 

Можна було б далі тягнути кота за хвіст і безкінечно вагатись із вибором. Крапку поставило 24 лютого 2022 року. Прийшов  час визначатись і робити це потрібно негайно, адже будучи користувачем ворожого ПЗ ви ризикуєте одного дня безповоротно втратити доступ до бази даних через тотальну заборону софту окупанта в Україні.

Наші інтереси: 

Український бізнес, економіка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи