Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найбільший нафто-переробний завод Туреччини бойкотує російську нафту

Турецький нафтопереробний завод STAR, який перебуває під контролем азербайджанської компанії SOCAR, різко скоротив свої закупівлі російської нафти Urals у 2020 році в пошуках кращої рентабельності.

Як повідомляє Reuters, замість цього НПЗ перейшов на сорти нафти з Іраку і Норвегії, пише mind.

Найбільший НПЗ країни, потужністю 210 000 барелів на день, другий місяць поспіль не купує ні бареля Urals, хоча в минулому був одним з найбільших в країні клієнтів російських нафтовиків.

Падіння популярності Urals – головний біль для Москви, яка стикається з конкуренцією з боку інших сортів, одночасно скорочуючи загальний обсяг виробництва в межах глобальної угоди з підтримки цін.

Наразі STAR все частіше купує іракську нафту Basra і норвезьку нафту Johan Sverdrup, які за якістю близькі до російської, а також більш легку казахстанську нафту CPC Blend, говорять трейдери й дані Refinitiv Eikon.

Нагадаємо: у 2019 STAR купила 6,1 млн тонн нафти марки Urals, що зробило Туреччину одним з основних імпортерів російської морської нафти в Середземномор'ї.

Як повідомлялось, Росія майже втратила газовий ринок Туреччини. Між тим, Туреччина ще донедавна була другим найбільшим клієнтом після Німеччини, а у 2020-му році відмовилася від російських поставок практично повністю.

Днями  міністр енергетики країни Фатіх Донмез повідомив, що видобуток газу на нещодавно відкритому родовищі в Чорному морі буде дешевшим ніж імпорт сировини з-за кордону, зокрема з РФ.

Нагадаємо, в ніч на 27 вересня на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі відновився військовий конфлікт між Азербайджаном (який підтримується Туреччиною)  і Вірменією (яка підтримується Росією). 

Нафта та газ є для РФ дуже важливим джерелом отримання коштів, необхідних для гібридних війн. Тож ця новина – дуже гарна новина.

 

Наші інтереси: 

Все що ослаблює РФ, корисно для України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То це може призвести до розвалу РФ. Як свого часу привело до розвалу Радянського Союзу.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То це може призвести до розвалу РФ. Як свого часу привело до розвалу Радянського Союзу.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!