Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 276
  • Переглядів: 289

Найбільш проукраїнський кандидат в Президенти США збільшує свою популярність

Категорія:

Спецтема:

Опитування CNN показало, що Ніккі Гейлі має непогані шанси перемогти кандидата від демократів.

20230910nikkihaley.jpg

Ніккі Гейлі (Nikki Haley)

У своєму попередньому матеріалі я вже казав про опитування CNN спільно з соціологічною службою SSRS., результати якого було опубліковано у четвер. Докладний звіт можна подивитися за цим посиланням, там 71 сторінка, з яких можна отримати багато цікавої інформації.

Сьогодні я хочу розказати про ще один несподіваний аспект цього опитування. Мова піде про Ніккі Гейлі, колишню губернатора штату Південна Кароліна і колишню представницю США в ООН в адміністрації Дональда Трампа, а сьогодні – кандидата у Президенти від Республіканської партії.

Зараз в Республіканській партії серед всіх кандидатів у Президенти беззаперечно лідирує Дональд Трамп, який має рейтинг більше, ніж всі інші кандидати разом. Ніккі Гейлі, яка посідає 3-4 місце, має рейтинг близько 4%. При тому вона має дуже малий передвиборчий фонд – ну не вірять американці в її перемогу, от і не вкладають гроші в її фонд. Точніше, не вірили до публікації даних опитування.

В опитуванні CNN серед іншого були такі питання: якщо на виборах 2024 буде протистояння пари Байден та кандидат-республіканець – то хто переможе? Розглядалась окремо кожна пара Байдена з кимось із республіканців.

І хай вас не дивує таке питання, зважаючи на те, що дві третини демократів не хочуть бачити Байдена кандидатом від своєї партії. Там є такий «ядерний електорат», який проголосує хоч за чорта лисого, якщо він буде від демпартії – аби проти республіканців. Тому, якщо кандидатом буде Байден – вони проголосують за нього, хоч і не бажають бачити його на цій посаді.

Так ось, за даними опитування CNN при протистоянні Байден/Трамп перемагає Трамп з мінімальною перевагою – 47 проти 46. Ясна річ, що така невелика перевага є дуже хиткою і може різко хитнутися в той чи інший бік під впливом якійсь дрібної несподіванки.

При протистоянні з іншими республіканськими кандидатами Байден йде «ніздря в ніздрю» або має мінімальну перевагу. А от у випадку, якщо на фініш виходить пара Байден/Гейлі – впевнено перемагає пані Ніккі, 49 проти 43.

І на це одразу звернули увагу і політологи, і потенційні спонсори. І передвиборчий фонд Ніккі Гейлі почав інтенсивно наповнюватися.

Як я вже сказав, всередині республіканської партії беззаперечним лідером є Дональд Трамп, а інші кандидати мають мало шансів. Проте хтось з них може стати віцепрезидентом – принаймні зараз багато американських політологів саме так і вважають: що скоріш за все остаточним кандидатом в Президенти буде Дональд Трамп, а переможець серед інших може стати віцепрезидентом.

Хоча лідери Республіканською партії можуть вирішити, що якщо саме Ніккі Гейлі зможе перемогти Байдена на виборах, то може варто саме її висунути в остаточні кандидати?

До виборів ще трохи більше ніж рок. Якщо тенденція збережеться, то Ніккі Гейлі має можливість стати або кандидатом у Президенти, або у віцепрезиденти.

І це дуже вигідно Україні, бо серед всіх кандидатів-республіканців Ніккі Гейлі займає найбільш проукраїнську позицію. У своїх інтерв’ю, брифінгах, дебатах, виступах вона постійно підкреслює необхідність допомагати Україні. Вона виступає за негайне надання Україні членства в НАТО, надання Україні всієї зброї, яку попросять українські військові – щоб Україна мала можливість не просто протистояти агресії, а здобути справжню перемогу. Вона пояснює, що зараз Україна захищає весь демократичний світ, і якщо Сполучені Штати не допоможуть Україні зараз, то їм незабаром все одно доведеться вступити у війну за свободу, але вже у набагато гірших умовах.

Пані Ніккі відстоювала таку позицію і на посаді представника в ООН, і тепер, як кандидат у Президенти.

На мою особисту думку найкращим тандемом і для США, і для України буде Дональд Трамп – Президент, Ніккі Гейлі – віцепрезидент. Тож побажаємо успіхів пані Ніккі!


P.S. Кілька цікавих фактів

Ніккі Гейлі має індійське (сикхське) походження. Якщо демпартія намагається грати в «толерантність» і таким чином приваблювати до себе різні меншини, то жінка індійського походження Ніккі Гейлі вибиває цей козир з рук демократів.

Її батьки – емігранти з Індії, сикхи. Обидва педагоги. Батько викладач біології, мати викладач права.

Її чоловік Майкл Гейлі – бойовий офіцер, воював у Афганістані, а також тривалий час був у військовій місії в Африці. Вони разом вже майже 30 років, у всьому підтримують один одного. У пари двоє дітей.

Один з братів Ніккі – Мітті Рандгава (Mitti Randhawa) – 20 років прослужив у армії США, зокрема брав участь у війні в Перській затоці (Gulf War) у 1991 році.

Тобто на відміну від багатьох інших політиків Ніккі Гейлі «з перших рук» знає, що таке війна, тому не є дивним, що вона краще за інших розуміє, що саме зараз відбувається в Україні.

Соціонічний тип Ніккі Гейлі – логіко-сенсорний екстраверт. Хто в курсі, розуміють, якій це позитив для України.

Майкл і Ніккі Гейлі

 

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи