Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Навіщо соціоніка

Ми прийшли у цей світ,
Щоб пізнати себе
І навчитись із іншими жити:
Що я можу, а що ні?
Як інші можуть допомогти?
Як знайти своє оточення
Щоб щасливим бути в житті?

Звертайтесь до соціоніки, яку справедливо називають «грамотність №0», бо це саме та наука, якої не вчать у школі, і якої кожен так потребує – наука, як жити, який я й інші, що ми можемо у парі і в групі, ким нам бути і з ким жити. 

Психіка дана людині для орієнтації в середовищі, щоб вижити. Середовище – наш світ, людина – невід’ємна частка його, і психіка її включає все те, що маємо у світі. Тільки сприймає кожен не все адекватно: щось краще, щось гірше, індивідуально.

Знаючи свій тип можна навчитися керувати своїм настроєм і станом, жити в гармонії з собою, краще соціалізуватися, тобто відчути себе соціально значимою особистістю – корисною і цінною для суспільства, реалізовуючи себе сповна, відчувати гармонію зі світом, знайшовши своє місце в ньому відповідно до свого покликання.

Знаючи особливості характеру людей різних соціонічних типів, можна описати закономірності розвитку стосунків між людьми, можна корегувати стосунки, не звинувачуючи одне одного, а враховуючи характерні особливості партнерів і прояви стосунків. Любов не залежить від типів і стосунків. Але гармонійна сім'я можлива лише між психічно-доповнюючими партнерами – дуалами.
Людина – одухотворена, тож сприймає і зовнішній світ і свій внутрішній – так само безмежний… Хто тяжіє до подій зовнішнього світу й черпає там енергію – екстраверт, а хто заглиблюється у власний внутрішній – інтроверт.

Світ багатогранний й багатовимірний, але можна його систематизувати: існує він у формі енергії та матерії, а рухається у часі і просторі - 4 основні виміри. Частина психіки, яка сприймає енергію від людини (настрій, емоції, почуття) Юнг назвав етикою. Протилежна їй – логіка – відчуття матеріального світу і його системності, точніше – структурна логіка, бо є ще й ділова логіка, завдяки якій людина діє, перетворює навколишнє. І якщо людина злегка вловлює емоції і стосунки, значить має сильну етику емоцій. А вдало маніпулює цим – має сильну етику поведінки. Тоді логіка у неї буде слабка. От і маємо поділ на «фізиків» та «ліриків».

Часово-просторовий континіум також сприймається усіма не однаково: Час чудово відчувають, не потребуючи годинника, інтуїтивні, простір – сенсорні. Час несе нові можливості, і бачать їх люди із сильною інтуїцією можливостей. Експансія зовнішнього простору відбувається завдяки сенсориці вольовій, відчуття внутрішнього (мій організм, мої відчуття і самопочуття) – сенсориці відчуттів.

Світ ірраціональний – може трапитися будь-що, людина ж – істота організована, планує, послідовно діє. Така людина – раціональна. Ірраціональна ж гнучко пристосовується до ситуації – імпульсивно й спонтанно діє. В житті потрібні всі якості, в одній людині природа не дала всі можливості, тож маємо сильні і слабкі сторони, і тих інших, хто може нам допогти у тому, де ми слабкі. Тож, гуртуймося й допомагаємо один одному. Тільки разом ми – сила.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Та це лишень початок! У мене є бажання з часом розпочати інтернет навчання по теорії соціоніки..

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, друже Альберте, за публікації цього дня про СОЦІОНІКУ.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Та це лишень початок! У мене є бажання з часом розпочати інтернет навчання по теорії соціоніки..

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Якщо будете проводити інтернет навчання прошу і мене запросити

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Запрошуватися будуть всі, та проте чи буде воно взагалі то цього вже невідомо і так тут важко працювати, а тепер без прав редактора взагалі стає неможливо продовжити свою роботу, навіть не дивлячись на чисельні прохання читачів НО.