Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 40
  • Переглядів: 45

Навчання на F-16 – у Нідерландах 10 бійців пройшли курс з обслуговування літаків

Категорія:

У курс навчання увійшла програма зі складання та перевірки рятувального комплекту. Це дозволить вижити пілоту F-16 протягом кількох днів у разі вимушеної посадки. Українці ознайомилися з усіма можливими ризиками для льотчиків і способами їх мінімізації.

У Нідерландах завершився курс навчання з обслуговування винищувачів четвертого покоління F-16 для 10 українських військових повідомили Факти з посиланням на Міноборони Нідерландів.

"Пілоти F-16 фактично віддають свої життя до рук солдатів, які обслуговують літак. У момент зльоту вони знають, що можуть покластися на знання та навички цих людей і що літак у порядку", йдеться у повідомленні Міноборони Нідерландів.

Нідерланди мають намір розпочати постачання винищувачів F-16 до України вже восени 2024 року. Нідерланди стануть другою після Данії країною, яка забезпечить Українську армію цими літаками.

Нагадаємо, США ще в липні 2022 року пообіцяли навчити українських пілотів літати на своїх F-16.

Наприкінці минулого року прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив про рішення уряду Нідерландів передати Україні перші вісімнадцять винищувачів F-16.

З травня минулого року йшли розмови про те, що українські пілоти вже готові літати на F-16. Потрібне тільки політичне рішення.

Наші інтереси: 

Бачимо, що виконання обіцянок про літаки F-16 довелося чекати два роки, що підтверджує факт регулювання та управління війною нашим головним західним партнером. Валерій Залужний на початку літа 2023 року казав, що для наступу йому потрібні літаки. Він наголошував, що західні союзники ніколи не розпочнуть наступ без переваги в повітрі, але від України очікували швидкого відвоювання території у росіян-окупантів без сучасних винищувачів. Минулого року українські пілоти просили F-16, щоб стримати російську авіацію, але їх так і не дали, що призвело до невдалого контрнаступу 2023 року і безлічі втрат та загибелі наших військових під час нього. Адмірал НАТО тоді прямо сказав, що Україна не отримає винищувачі, поки не завершиться її довгоочікуваний контрнаступ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Вже очевидно, що великий наступ планується на вересень 2024. До цього часу будуть всіляко послаблювати Росію, руйнувати інфраструктуру, позбавляти союзників.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Вже очевидно, що великий наступ планується на вересень 2024. До цього часу будуть всіляко послаблювати Росію, руйнувати інфраструктуру, позбавляти союзників.

Все, що робиться з власної волі, – добро!