Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Наомі Вольф б’є на сполох: адміністрація Байдена перетворює США на тоталітарну державу

Відома демократка, колишня радниця Біла Клінтона і Альберта Ґора, яка у листопаді сама голосувала за Джо Байдена, тепер заявляє, що якби вона знала, що він робитиме, то ніколи би не проголосувала за нього.

20210303naomiwolf.jpg

Напис на екрані: авторитарні лідери бажають розтягнути карантинні обмеження на роки
Напис на екрані: авторитарні лідери бажають розтягнути карантинні обмеження на роки

Наомі Вольф – відома в США особа. Журналістка, публіцист, громадська активістка, її вважають одним з лідерів так званої «третьої хвилі фемінізму». Автор кількох публіцистичних книг, присвячених різним соціальним процесам. Вона була політичним радником у  Біла Клінтона і у Альберта Ґора. Демократка з 30-річним стажем.  У листопаді 2020 вона проголосувала за Джо Байдена. Тепер вона каже, що якби знала, як поводитиметься Байден, то ніколи би не проголосувала за нього.

Кілька днів тому вона дала коротке інтерв’ю відомому консервативному оглядачу Такеру Карлсону, де роз’яснила свою позицію. Вона відкритим текстом сказала, що те, що зараз відбувається в США, є «державним переворотом» (coup situation), і на наших очах адміністрація Байдена намагається перетворити Америку на тоталітарну державу. При тому і Наомі Вольф, і Такер Карлсон підкреслили, що обидва залишаються на своїх позиціях – Наомі на лівих, Такер на правих. Але те, що зараз відбувається – загрожує і лівим, і правим. На думку Наомі Вольф, під приводом боротьби з «пандемією» зараз в США відбувається масштабне порушення верховенства права, що загрожує «закриттям суспільства». Саме на це спрямовані дії адміністрації Байдена-Гарріс. Тому і ліві, і праві Америки мають прокинутися і боротися проти перетворення країни на тоталітарну державу.

"Я спілкуюся з багатьма патріотами з усіх верств населення та різних шарів суспільства, які в шоці від того, що відбувається. Наприклад, я брала інтерв’ю у групи консервативних мам у Флориді «Moms for Liberty», які мобілізуються, щоб спробувати відкрити школи. Вони дуже переживають за те, що відбувається з їх дітьми. І я спілкувалася з Джен Сей (Jen Sey), відомою гімнасткою та лівою активісткою у Сан-Франциско, яка також є мамою, і яку також лякає, що відбувається. Я брала інтерв’ю у лікарів, у простих людей, у власників ресторанів, представників різних  верств суспільства, які навіть не можуть точно описати свій страх, визнаючи, що держава нині розчавила бізнес, не дозволяє вільно збиратися, як передбачає Перша поправка, вдирається в наші тіла, як ви вже згадали, що є порушенням Четвертої поправки, обмежує рух, штрафує нас. Тут у штаті Нью-Йорк, я можу бути оштрафована на 15 000,00 доларів США щодня, якщо я збираю понад 10 або 25 людей, залежно від того, де в штаті Нью-Йорк я проживаю.

Ви знаєте, що це є повним порушенням Першої поправки, я маю на увазі, що порушення тривають, тривають і тривають. Я розмовляла із власниками ресторанів, які спостерігають, як в їх секторі економіки були розгромлені десятки тисяч малих підприємств. А чому вони були розгромлені? Не тому, що пандемія змусила їх це зробити, нема жодної реальної науки, яка б лежала в основі багатьох цих закриттів.

Це тому, що автократичні тирани на рівні штатів, а тепер ще й на загальнонаціональному рівні створюють своєрідне злиття влади корпорацій та влади держави, що справді характерно для італійського фашизму 1920-х років. І вони використовують це для продукування надзвичайних наказів, які просто позбавляють нас наших прав: права власності, права на збори, права на віросповідання та всіх прав, які гарантує наша Конституція".

Під час інтерв’ю Такер і Наомі згадували її книгу «The End of America: Letter of Warning to a Young Patriot» (Кінець Америки: лист-попередження молодому патріотові), де авторка описала 10 кроків, які «закривають суспільство». На прикладі тираній середини XX століття вона показує, які кроки робить держава, що перетворюють відкрите демократичне суспільство на тоталітарну державу.

"Я вже 12 років досліджую демократії, котрі «закриваються». Тож я одразу помітила, що штат Нью-Йорк має надзвичайні повноваження, а я з історії знаю, що ніхто охоче не відмовляється від надзвичайних повноважень.

І вони продовжують «тащить і не пущать». Я щомісяця отримую на e-mail повідомлення, що губернатор Куомо продовжує і розширює надзвичайні заходи.

Тільки вивчаючи історію, я знаю, наскільки це передбачувано, якщо обирають посадовців, які кажуть, що "ми не будемо слідувати Конституції, тому що існує пандемія". Ніде в Конституції не сказано, що вона може бути призупинена, якщо є якась хвороба. Ми пережили тиф, холеру, віспу, ВІЛ, туберкульоз, поліомієліт, іспанський грип… Ніколи не було місяців і місяців надзвичайної ситуації, якщо ми не є в стані реальної війни.

…Жорсткий локдаун ніколи раніше не робився у вільних товариствах. І справді, ми на очах усіх перетворюємось на версію тоталітарної держави. І я справді сподіваюся, що ми швидко прокинемося, адже історія також показує, що це насправді маленьке віконце можливостей, коли люди ще можуть чинити спротив, коли це ще не стало занадто небезпечним".

Повністю інтерв’ю Наомі Вольф можна подивитися за цим посиланням.

А за цим посиланням можна прочитати розшифровку всієї передачі «Tucker Carlson Tonight» від 22 лютого 2021, в котрій було й інтерв’ю Наомі Вольф.

Книга Наомі Вольф «The End of America: Letter of Warning to a Young Patriot», яку згадували в передачі, вийшла друком у 2007 році. На жаль нема українських перекладів її книг. Російською мовою є переклади двох її книг, присвячених сучасному фемінізму, але також нема перекладів її досліджень про небезпеку згортання демократії.

Ось згадані у книзі 10 кроків, які ведуть до «закриття суспільства»:

  1. Залякування жахливими внутрішніми та зовнішніми ворогами.
  2. Створення таємних в’язниць, де відбуваються тортури.
  3. Створення касти головорізів або воєнізованих формувань, які не підзвітні громадянам.
  4. Створення системи внутрішнього спостереження.
  5. Інфільтрація [спостерігачів та провокаторів] в різні об’єднання громадян і переслідування об'єднань громадян.
  6. Свавільні затримання та звільнення.
  7. Нейтралізація ключових особистостей.
  8. Керування пресою.
  9. Таврування критики, як «шпигунства», а інакомислення, як «зради».
  10. Порушення верховенства права.

На думку Наомі Вольф, яку вона спеціально підкреслила під час інтерв’ю, під приводом боротьби з «пандемією» зараз в США відбувається масштабне порушення верховенства права, «десятий крок» з її книги. А як показує історія, якщо це не зупинити, то за ним послідують і всі інші, що призведе до «закриття суспільства» і перетворення країни на тоталітарну державу.

Наші інтереси: 

Подібні процеси використання загрози "пандемії" для згортання демократії йдуть зараз у багатьох країнах. Якщо це не зупинити, то світ чекає майбутнє у вигляді ультраіндустріального цифрового концтабору китайського зразка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

треба зробити правку: 6 січня (замість "грудня")

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ліберальна інтелігенція стикнулася з отруйними плодами своєї власної діяльності.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, тут ніде не говориться, що "аніфа" - є воєнізованим формуванням. Тобто, це крок три з перетворення США на тоталітарну державу. Цікаво, що суспільство залякується наслідками діяльності ковід-дисидентів, і, відповідно, з ними поводяться, як з внутришніми ворогами. Це крок один перетворення США на тоталітарну державу. Цікаво, що система відео нагляду у поєднанні з інтернетом 5G та культ повідомленнь в поліцію про порушеннь законів, в тому числі, відверто шкідливих, чомусь не розглядається, як система внутришнього спостереження. Тобто, як крок четвертий з перетворення США на тоталітарну державу. Цікаво, що Капітолій 6 грудня був взятий саме провокаторами з "антіфа", які вдавали з себе трампістів. А, заборона в Нью-Йорку збиратися більше ніж в кількості 25 - це вже перешкоджання об'єднанню громадян. Тобто, все це є кроком п'ятим в перетворенні США на тоталітарну державу. Про керування пресою я вже мовчу, бо тут все вже ясно. І, це - крок восьмий у перетворенні США на тоталітарну державу. Цькування трампістів то, відповідно, кроки шість та дев'ять у перетворенні США на тоталітарну державу. Тобто, в сучасних США є більшість ознак тоталітарної держави. За виключенням другої та сьомої ознаки. Але, поки що, все це не набуло системності та сталості, за виключенням керування ЗМІ. Хоч це радує.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

треба зробити правку: 6 січня (замість "грудня")

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

"Слона я і не помітила!".. За яким принципом президенти добирають собі таких радниць? Подібні фрази "якби я знала..." недопустимі для людей такого ранґу. Що вони можуть нарадити комусь, якщо самі не здатні об'єктивно аналізувати ситуацію?

Si vis pacem, para bellum