Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Закарпатті виявили велике родовище золота

Велике родовище золоторудних покладів знайшли в Рахівському районі Закарпатської області.

Про це повідомляють у прес-службі ДП «Західукргеологія» – дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Надра України».

За попередніми оцінками, родовище містить запаси дорогоцінного металу на рівні 2,4 тонни.

«Вагомий результат отримано в пошуковій оцінці рудопроявів золота в Рахівському районі Закарпатської області. На основі проведених раніше бурових, гірничих і лабораторних робіт Рахівська геолого-пошукова партія (начальник – Нечепуренко Н.В.) Львівської ГРЕ виконала оцінку прогнозних ресурсів золота рудних тіл Білопотікського рудопрояву в кількості 2,4 тонни», – зазначають у Держслужбі геології і надр України.

Такі результати підтверджують перспективність подальших геологорозвідувальних робіт у цьому регіоні, спрямованих на підготовку об’єктів для залучення інвестицій і переведення їх у ранг золоторудних родовищ.

Нині в Україні діє єдине родовище з видобутку золота – Мужіївське. На сьогодні там є 55 тонн золота, мільйон тонн цинку і свинцю розвіданих запасів. У грошовому еквіваленті – майже 3,8 мільярда доларів, – нагадує «Економічна правда».

Також на території родовища розташоване сховище відпрацьованої породи. У цьому сховищі вже є тонна видобутого золота і 4,5 тонни срібла. Якщо перевести це в гроші, мова про 32 мільйони доларів і 3 мільйони доларів відповідно.

Наші інтереси: 

Резерви економіки України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи