Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На території колишньої дачі Януковича створять парк з велодоріжками

На території Вишгородського та Іванківського районів Київської області створять національний природний парк Дніпровсько-Тетерівський. Його площа складе 30402,3 гектара. Відкриття парку розширить національну екологічну мережу держави та сприятиме поліпшенню екологічної ситуації в області.

Про це повідомили в Міністерстві екології.

Довгий час територія парку була закрита для населення і відвідувачів. Свого часу тут знаходилися мисливські угіддя радянсько-партійної верхівки і вхід звичайним громадянам був заборонений. Пізніше ця територія стала "улюбленим місцем елітного полювання для друзів Януковича на мисливських землях Сухолуччя", кажуть в Мінекології.

Уже підготовлено відповідний указ Президента України про створення парку, він пройшов всі узгодження та громадські обговорення й був підписаний міністром екології Остапом Семераком. Тепер законопроєкт має розглянути уряд.

"Зараз це – унікальна лісова та водно-болотна фауна. Тут знайшли свій притулок сірі журавлі, чорні лелеки, орлан-білохвіст та інші рідкісні птахи і звірі, занесені до Червоної книги", – розповів міністр.

На цій території залишилася розвинена транспортна та господарська мережа, яка може бути використана на користь туристичної інфраструктури. Також на території угідь прокладено понад 20 кілометрів доріг, які можна використовувати для велопрогулянок.

"Новий парк має всі шанси стати каталізатором сталого розвитку регіону і базою для розвитку рекреаційної, туристичної, еколого-освітньої, природоохоронної, наукової діяльності", – пояснив Семерак.

Наші інтереси: 

Розвиток туристичної інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи