Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Майдані звернулись до силовиків: Військові прийдуть розганяти владу

Категорія:

Спецтема:

Майдан вирішив стояти далі попри нещодавні висловлювання Генпрокурора Віталія Яреми про необхідність примусового виселення тих, хто відмовлятиметься йти воювати у Нацгвардії. Про це сказав сотник Майдану під час сьомого громадського віче, тема якого "Україна на перехресті стратегічних викликів", передає Укрінформ.

140714-maydan.jpg

Віче на Майдані 13 липня 2014. Фото Майдан Прес-центр
Віче на Майдані 13 липня 2014. Фото Майдан Прес-центр

"Майдан необхідний, він має бути правдивим рупором. Хрещатик має бути пішохідним. Барикади, які намагаються знести, мають лишитися як пам'ять, щоб майбутнє покоління знало, чому і за що воював майдан", - сказав він і віче підтримало ці заклики.

За його словами, Майдан заважає владі, і та наймає провокаторів, аби потім ЗМІ показали сутички на Майдані.

"Для того, щоб створити громадську думку, що Майдан - це злочинці і мародери. І за допомогою громадськості необхідно завантажити, вивезти і мати країну рабів. Проте, ми цього не дозволимо", - зазначив сотник.

Інший сотник зачитав звернення до голів силовиків. "Звертаємося до панів Авакова, Парубія, Гелетея, Яреми, який осмілився говорити про те, що треба розігнати Майдан...Якщо не буде оголошений воєнний стан, якщо далі органи влади будуть уникати коментарів, військові прийдуть не Майдан розганяти, а розганяти цю владу", - йшлося у зверненні.

Під час Віче активісти також говорили необхідність Єдиної Помісної Церкви та якнайшвидшої ратифікації угоди з Євросоюзом, - повідомляє Майдан Прес-центр у Фейсбуці.

"Майдан має бути завжди, як і віче. Так, зовнішньо Майдан має бути змінено і хай для цього приходять архітектори і змінюють його", - наголосив зі сцени В'ячеслав Полунський.

Говорили також, що Майдан має стояти через те, що барикади залишились єдиним "сейфом" з доказами проти тих, хто вбивав майданівців.

"Майдан має стояти, тому що це сила проти свавілля і беззаконня влади", - говорили активісти.

Присутні також вшанували Валерію Новодворську хвилиною мовчання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи