Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

МЗС закликає визнати геноцидом депортацію кримських татар

Світ:

Верховна рада України визнала депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу. МЗС України закликало міжнародних партнерів вшанувати пам'ять жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року і визнати депортацію геноцидом.

Про це повідомляє РБК з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ.

Як йдеться в заяві, в ім'я відновлення історичної справедливості МЗС закликає міжнародних партнерів України вшанувати пам'ять невинних жертв депортації, засудити це злочин тоталітарного комуністичного режиму і визнати депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу.

У відомстві нагадали, що насильне виселення кримських татар з території їхнього історичного проживання, умисне створення в місцях спецпоселений життєвих умов, які призвели до масових смертей кримських татар, особливо дітей і жінок; обмеження елементарних засобів до існування з міжнародного права мають ознаки геноциду.

Верховна рада України визнала депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу, а 23 квітня 2019 року Меджлісом кримськотатарського народу прийнято звернення до парламентів та урядів країн - членів ООН "ПРО визнання геноциду кримськотатарського народу".

"Україна високо цінує заяву Сейму Латвії від 9 травня 2019 року щодо 75-річчя депортації кримських татар та підтримки політики невизнання незаконної анексії Криму, в якій депортація кримських татар у 1944 року визнано геноцидом", - зазначили у відомстві.

У міністерстві також зазначили, що сьогодні Російська Федерація окупувала і здійснює спробу незаконного анексії Автономної Республіки Крим, яка є невід'ємною частиною території України, а також здійснює незаконне переслідування кримських татар в окупованому Криму.

"Кримські татари страждають від кримінального переслідування, обмежуються їх права на свободу поглядів, зібрань і пересування", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що голова Кримськотатарського Ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв заявив, що депортацію кримських татар потрібно визнати геноцидом в судовому порядку.

Крім того, МЗС України попереджав про прагнення Російської Федерації посилювати репресії проти кримських татар.

Наші інтереси: 

Пам'ятати всі злочини СРСР проти народів, з яких хотіли зробити "єдиную общность - советский народ".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Депортацію кримських татар потрібно визнати геноцидом в судовому порядку!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Депортацію кримських татар потрібно визнати геноцидом в судовому порядку!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!