Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мистецькі акції кінця воєнного 2015 року

+

 

"Щедрик" із Донбасу.

Бійці АТО зняли різдвяний відеоролик

07.01.2016
Скріншот із відео з YouTube
У мережі з'явився кліп на музику "Щедрика" - привітання з Різдвом від бійців батальйону "Донбас".

Ролик зняв та змонтував один із добровольців - Юрій Величко на прізвисько Фотограф.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав ще один боєць батальйону Дмитро Резніченко. 

 

Відео з YouTube

 

 

 

Пісня гурту "Шабля" офіційно стала гімном АТО. Відео

 

01.01.2016
Пісня гурту Шабля "Браття українці" стала офіційним гімном АТО.

Лідер гурту Вова Гейзер отримав офіційне підтвердження цього статусу пісні від заступника Глави Адміністрації Президента Ростислав Павленка.

"Пісня "Браття Українці" була написана незадовго до початку бойових дій на Донбасі. Для мене ця пісня стала пророчою, а відтепер вона офіційно визнана Гімном АТО. Однак, зверніть увагу, у цій пісні є такі рядки: "З нами свята віра, з нами Бог і правда, і ми проти того, щоб брат ішов на брата. А якщо з війною — тоді начувайтесь, нас ніщо не зупинить. Слава Україні!" Ми підкреслюємо — Україна не хоче війни, однак ми до останнього будемо захищати свої кордони, свою Незалежність, честь та гідність українського народу", — говорить Вова Гейзер.

 

 

 Фільм "Рейд" про війну на Донбасі

 
Військове телебачення виклало у відкритий доступ на Youtube документальний фільм "Рейд", прем'єра якого відбулася 14 жовтня.

Фільм присвячений подвигу українських десантників у війні на Донбасі, в тому числі і подіям, які відбулися після настання регулярної російської армії в серпні минулого року. Тоді під загрозою військових дій виявився місто Маріуполь. В описі до фільму йдеться, що у фільмі показана реальна історія мужності український воїнів, які вчинили найдовший у світовій військовій історії рейд по тилах ворога.

Нагадаємо, в середині серпня 2014 українські військові зуміли взяти під свій контроль більшу частину Іловайська, який має стратегічне значення: зайнявши його, сили антитерористичної операції змогли б заблокувати бойовиків в Донецьку. Але 23-24 серпня  Росія ввела під Іловайськ свої війська,внаслідок чого угруповання українських військових опинилася в оточенні.

Потім бойовики і російські військові заявили, що готові випустити українських бійців, 30 серпня був створений коридор.Але російська сторона порушила домовленості: коли українські військові організованими колонами почали рух з міста, по них було завдано удару. Як результат - багато вбитих, поранених і захоплених в полон.

 

За  словами  радника президента Юрія Бірюкова, рік тому 79-я і 95-я бригади врятували Маріуполь, зупинивши висунення 2-й батальйонно-тактичної групи регулярної армії РФ, яка йшла перерізати трасу Маріуполь - Волноваха.

Якби не дії десантників, у військ Російської Федерації відкривався оперативний простір до Одеси: на той момент від Маріуполя до Одеси не було жодного підрозділу резерву, крім частин, що прикривали Кримський перешийок, розповів Бірюков.

Дивись також - Агітпроп від Міноборони: в армію закликають йти "кіборги"

 

Агітпроп від Міноборони: в армію закликають йти "кіборги"
 Героями рекламної кампанії стали "кіборги" донецького аеропорту
© facebook.com/hromadsketv
 
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
кіно
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи