Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

МИ, БРАХМАНИ І КШАТРІЇ, або практика Сонячної Революції

21 січня 2006 року відбулось чергове зібрання Київського читацького клубу «Перехід-IV». Як завжди, воно проходило у формі «мозкового штурму».

Після короткого обміну новинами з доповіддю виступив Ігор Каганець. Для висвітлення свого бачення ситуації в Україні він почав із загальносистемних аналогій:

«Україна — це геосоціальна істота, яка розвивається в пульсуючому режимі. Кожна її нова доба починається з зачаття і народження нового українського етносу (див. Генеалогія України). Як і у випадку з зачаттям яйцеклітини, етнічне зачаття також відбувається у дві фази:

1) активація «етнічної яйцеклітини»;

2) внесення в неї нової генетичної інформації і зачаття нової соціальної істоти.

Оранжева революція 2004—2005 була першою фазою зачаття нового українського етносу. Активація «української яйцеклітини» привела до різкого підвищення енергетичного тонусу українського народу, виникненню нових внутрішніх зв’язків, громадських організацій та неформальних груп (див. Сонячна Революція) — дивовижна аналогія з тим, що відбувається під час активації біологічної яйцеклітини.

Сьогодні перетворення України входить у другу фазу — фазу Сонячної революції. Вона радикально відрізнятиметься від першої, Оранжевої фази подібно до того, як інформаційно-запліднююча дія сперматозоїда радикально відрізняється від активації пасивної яйцеклітини. Якщо на першій фазі домінували кількість («разом нас багато — нас не подолати!») і вибух емоцій на старій інформаційно-світоглядній базі, то другу фазу визначатимуть якість («нас мало, але ми переможемо!») і ясне, раціональне мислення на новому інформаційно-світоглядному фундаменті. На Сонячній фазі «українська яйцеклітина» запліднюється новою етногенетичною інформацією — новими світоглядними ідеями та істинними знаннями, які починають її перетворювати на нову біосоціальну істоту.

Річ у тім, що істинні знання завжди активні: як тільки вони з’являються, так відразу ж починають перетворювати людину і суспільство. Позитивні зміни на індивідуальному і суспільному рівнях є головним критерієм істинності цих знань.

Що ж це за нова етногенетична інформація, яка перетворить Україну?

По-перше, це розшифроване послання Ісуса Хреста сучасному кризовому людству — див. книгу ПШЕНИЦЯ БЕЗ КУКОЛЮ. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень. Поширення цієї сакральної інформації неминуче приведе до формування оновленої хрестиянської церкви арійського (практичного) хрестиянства , — Брахманату. Йдеться про духовну громаду на чолі з варною брахманів.

По-друге, це уявлення про модель передового суспільно-політичного устрою — Третій Гетьманат. Ідея гетьманату була сформульована на зібранні читацького клубу «Перехід-IV» у квітні 2003 року (див. Гетьманська модель: історичний досвід і перспективи). Тут йдеться про формування нової держави на чолі з варною кшатріїв, яка надихається, освячується і спрямовується брахманами.

Чи почалась практична реалізація цих ідей? Так.

Формою організації нової духовної громади буде Сонячна Мережа (Сонячний рух), яка формуватиметься на основі тисячолітньої арійської традиції і Доброї Новини Ісуса Хреста, Сина Божого. Інтелектуальним центром цього релігійно-світоглядного руху є Інститут метафізичних досліджень Перехід-IV.

Політична реалізація ідей Третього Гетьманату започаткована 25 грудня 2005 року на з’їзді Української Національної Асамблеї (УНА—УНСО), який проголосив початок Сонячної революції і прийняв програму «Сонячна Революція, Третій Гетьманат».

Це початок природовідповідної співпраці брахманів і кшатріїв. Показовою є перша п’ятірка виборчого списку УНА:

1. Юрій Шухевич, голова УНА, син легендарного головнокомандувача Української Повстанської Армії (УПА) Романа Шухевича.

2. Олександр Філатович, головний лікар Інституту метафізичних досліджень Перехід-IV, досвідчений хірург і терапевт, автор революційної методики самозцілення Живе Слово.

3. Наталка Чангулі, член УНА, відома журналістка, автор численних теле- та радіопередач з гарячих точок, спеціалізація — національна безпека України (геополітична, військова, економічна, психологічна).

4. Валентин Щербачов — відомий український журналіст, аналітик, спортсмен, альпініст, продюсер, палкий пропагандист українського духу і здорового способу життя.

5. Анатолій Гірак — спортивний організатор, викладач, президент Центру традиційного карате-до «Бусі-до», автор єдиного в Україні підручника з карате, затвердженого Міністерством освіти та науки України.

Варто також додати, що 9-м номером списку УНА йде Кирило Стеценко - співзасновник журналу «Перехід-IV», музикант, композитор, викладач, громадський діяч, член Національної ради з питань культури і духовності при Президентові України.

Важливо зазначити, що партія УНА ще не є чітко налагодженою політичною машиною — організація нині знаходиться в стані перетворення і оновлення. Ця системна пластичність створює труднощі, проте дає простір для самореалізації природжених лідерів і подає надію на формування ефективної організації кшатріїв — державних організаторів та воїнів.

Головне завдання, що зараз стоїть перед нами, це просування інформації про Добру Новину і Третій Гетьманат» — завершив свою доповідь Ігор Каганець.

На запитання, якими є шанси УНА потрапити у ВР, він відповів:

«Процес динамічно змінюється, партії фаворити нічого не пропонують, зате активно знищують одна одну. Тому шанси УНА зростають, хоча говорити про щось конкретне ще передчасно. Важливіше — не реагувати на зомбування політтехнологів з їхніми рейтингами, а натомість здійснювати правильні кроки і робити те, у що віриш. Сьогодні розігрується старий сценарій, коли українцям знову пропонується диявольська альтернатива — вибір між поганим («партія влади») і ще гіршим («опозиція»). Одні відрізняються від других лише тим, що пропонують різні сценарії умирання. УНА пропонує Оновлення і Перехід — починаючи з всенародного обговорення цієї теми і закінчуючи розробкою нової Конституції. Кажуть, що вона не має шансів? А які шанси мала Оранжева революція? Хто взагалі її міг передбачити ще 21 листопада 2004 року? Отже, треба вийти з пастки нав’язаних стереотипів і пам’ятати про недавно пережитий досвід революційної динаміки» — відповів доповідач.

Вчений секретар журналу «Перехід-IV» Володимир Щербина повідомив, що з 18 січня 2006 року інтернет-газета «Народний Оглядач» відкрита для всього світу (запрацював міжнародний трафік). Це стало можливим завдяки зниженню цін на інтернет-трафік, що дозволяє нашій групі власними силами утримувати сайти Перехід-IV та Народний Оглядач. Підключення цих сайтів до міжнародного трафіку відразу ж привело до подвійного зростання кількості відвідувачів, яка і далі буде постійно зростати.

Після цього повідомлення почалося експертне обговорення статті «Від газової кризи до Третього Гетьманату». Висновок: зростання цін на газ справді суттєво знизить рентабельність металургійних підприємств, проте навряд чи стане для них катастрофою. За рахунок дешевої сировини і низької зарплати вони якийсь час ще зможуть існувати, здебільшого на грані виживання (стагнації). Проблема поглиблюється тим, що українська металургія змушена продукувати в основному дешеву низькосортну сталь, оскільки ринки збуту дорогої високоякісної сталі для неї закриті. Ідеальний варіант — створення внутрішнього ринку високоякісної сталі за рахунок розвитку вітчизняного машинобудування, але для цього потрібна сильна держава і твердий курс на модернізацію всього виробничого комплексу. Сьогодні ж виробники існують самі по собі, оскільки не вірять цій державі, і мають для цього всі підстави.

На думку деяких дослідників, пануюча верхівка в Україні та Росії в цілому має ознаки шизофренії, проявами якої є відсутність емпатії щодо свого народу (відчуженість від нього) і амбівалентність (невизначеність, відсутність ясної позиції). Тому існуючі режими не спроможні працювати на систему в цілому і відстоювати національні інтереси. Звідси недовіра виробників до держави.

Це знижує вірогідність того, що через економічну необхідність індустріальні гіганти підтримають процес переходу України до сильної і солідарної держави Третього Гетьманату, хоча й такий розвиток не відкидається. Вірогіднішим виглядає інший варіант, коли головною спонукою до підтримки ідеї Третього Гетьманату стане релігійна ідея оновлення.

Після такого висновку зібрання Клубу перейшло в режим вільного спілкування за «солодким столом».

Наступне зібрання буде присвячене організаційним аспектам формування Сонячної Мережі.

Хай Буде!

------------------------------------------
В тему:

Добра Новина для Четвертого Переходу

СОНЯЧНА МЕРЕЖА: Суспільний проект

У Галілеї неподалік міста Мегідо віднайшли арійський хрестиянський храм

Нова книга І. Каганця «ПШЕНИЦЯ БЕЗ КУКОЛЮ. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень»

Варнова самоорганізація і принцип Пітера

Від газової кризи до Третього Гетьманату

2006: Рік Сонячного Переходу

Сонячна Революція
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи